• 02/25/2014
  • Jasno&Glasno tim

Kako koristiti Vine u content-marketing strategiji

Već je odavno poznato kako u Jasno i Glasno volimo isprobati sva nova društveno-mrežna odredišta koja se pojave na online sceni. Jedno upravo takvo odredište je bio Vine kojeg smo odmah isprobali i zaljubili se u njega u svega šest sekundi.

Nedugo nakon izlaska Vinea i isprobavanja snimanja kratkih filmića na prvim, privatnim računima, otvorili smo i službeni račun za Jasno i Glasno i dodali naš prepoznatljiv tag cijeloj priči: Vine nam je posao, zakon 😉

Provjerili smo kako veliki brandovi koriste Vine, pratili smo sve Vine kompilacije koju su počele nicati po društvenim mrežama i odlučili se upustiti u avanturu kratih loop filmića u varijanti društveno-mrežnih i content-marketinških savjeta.

Prije nego krenete u Vine avanturu donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam definitivno biti od pomoći:

1. Planirajte unaprijed i osmislite temu! Iako su to “samo filmići” od 6 sekundi, planiranje je važno! Zapišite temu vašeg videa, dobro razmislite kako ćete to snimiti i ne brinite – ukoliko iz prve ne uspije, uvijek možete krenuti ispočetka.

2. Pripazite na svjetlost! Kako i kod fotografije, i kod snimanja Vine filmića svjetlost je vrlo bitna. Pripazite na svjetlosne uvjete u kojima snimate i ukoliko možete – koristite danje svjetlo.

3. Stop-motion je zakon! Iako vam za ovakav filmić treba više vremena – krajnji rezultat će vas oduševiti. Poigrajte se s stop-motion videima i zadivite vaše fanove.

4. I ne zaboravite dijeliti! Nakon svakog snimljenog Vinea ne zaboravite ga podijeliti na vašim društveno-mrežnim odredištima. Twitter će vam, naravno, biti prvi izbor pošto su oni i vlasnici Vinea, no kako bi dosegli sve vaše fanove i followere, nikako ne propustite podijeliti sa svijetom vaših 6 sekundi.

Pratite Jasno i Glasno na Vineu.

Evo nekoliko primjera kako nam Vine pomaže u kreiranju zgodnih i rado djeljenih savjeta, promociji naših offline druženja ili jednostavnom pričanju priča iz našeg ureda. Vine on, rekli bismo!

Rado davani content-marketinški savjeti:

      Social media savjeti za društveno-mrežne ovisnike:   

Uvijek ćemo za Valentinovo reći da vas volimo:

      Pozvati ćemo vas na naša druženja Pet.kom:

Jer Vine shvaćamo vrlo ozbiljno 🙂

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga