• 08/11/2015
  • Jasno&Glasno tim

Ukorak s content marketingom i na plaži

Dok odbrojavate dane do odlaska na godišnji odmor, sve ste odlučniji u namjeri da si ove godine tih tjedan ili dva konačno omogućite potpuni bijeg od ostatka svijeta i internetsku tišinu. Međutim, to nije baš tako jednostavno, a ne mora biti ni nužno loše!

Kada napokon uključite vacation responder, prvih dan ili dva još se nekako uspijevate držati podalje od svojih gadgeta, ali uskoro shvaćate da odličnu misao iz knjige koju ste upravo pročitali ne možete tako lako tvitnuti, a ni poglavlje na kojemu se stali “sejvati” za kasnije. Tehnologija ipak ima svoje prednosti, a biti offline napornije je nego što ste zamišljali.

Donosimo vam nekoliko korisnih servisa i aplikacija koji će vam pomoći da spojite ugodno s korisnim te da se odmarajući se od posla ne umorite od izolacije.

Pocket

content-marketing-ljeto-pocket

Godišnji je odmor pravo vrijeme za napraviti reda u svojim džepovima. Popularna aplikacija Pocket nudi jednostavnu opciju spremanja linkova “za kasnije”, a sinkronizacijom sadržaja među uređajima štedi vrijeme i omogućuje da se spremljenom članku pristupi uređajem koji vam je trenutačno pri ruci, neovisno o tome je li to računalo, tablet ili smartphone. Pomirite se s time da će vam smartphone biti obavezni dio torbe za plažu i iskoristite ljetne dane da se podsjetite na sve one članke koje ste tijekom zadnjih nekoliko mjeseci marljivo spremali pod tagom content marketing te da ih konačno u miru i pročitate.

Linkedin Pulse

content-marketing-ljeto-linkedin

Znamo koliko praćenje novosti u profesionalnom svijetu može biti zahtjevno. Kako vam ni dok vas nema ne bi promaknula nijedna bitna vijest iz širokoga poslovnog segmenta digitalnog marketinga, tu je nedavno redizajnirana Linkedinova aplikacija Pulse. Uz ovu aplikaciju ne morate više tražiti ono što vas zanima jer Pulse to čini umjesto vas. Zahvaljujući algoritmu koji filtrira i personalizira izvore, nudi vam relevantan sadržaj na dlanu, a na vama je da se opustite znajući da vas od svega bitnog dijeli tek nekoliko tapova po smartphoneu.

Flipboard

content-marketing-ljeto-flipboard

Izležavanje na plaži aktivnost je koja podrazumijeva listanje časopisa, a u njima ćete još više uživati ako ste ih sami priredili. Aplikacija Flipboard omogućuje vam da preuzmete ulogu urednika i/ili content curatora te odaberete izvore sadržaja koji želite pratiti, nakon čega vam ih servira u obliku elegantnoga digitalnog magazina koji vizualno podsjeća na listanje sjajnih tiskanih stranica, što je samo jedna od stvari zbog kojih ovu aplikaciju morate voljeti.

Instapaper

content-marketing-ljeto-instapaper

Sadržaja je mnogo, a vremena malo. Vjerojatno ste već upoznati s Instapaperom, jednim od najstarijih servisa koji čuva vaše linkove za neka bolja vremena. Osim što je vrlo jednostavan za korištenje i omogućuje pregled teksta optimiziran prema zaslonu, Instapaper ima itekako bitnu prednost, a to je da omogućuje čitanje i dok ste offline.

Podcasti

Ljetni je odmor odlična prilika da odmorite, ali ne nužno i od znanja, a učiti se može i pomoću podcasta. Osim što su iznimno praktični, osobito kada želite odmoriti oči ili ste u pokretu, podcasti mogu biti edukativni i inspirativni. Stoga, kad vam dosade ljetni hitovi, okrenite ploču i provjerite kojima biste od podcasta o digitalnom marketingu svakako trebali dati priliku.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga