• 11/07/2013
  • Jasno&Glasno tim

Deset razloga zašto koristimo Trello

Trello je odličan organizacijski alat koji koristimo tek odnedavno, a pokazao se kao vrlo koristan dodatak našem svakodnevnom poslovanju uz pomoć kojega lako možemo pratiti najnovije zadatke (taskove), tko je za njih zadužen, u kojoj su fazi te u kojem roku ih moraju izvršiti.

Možda vam na prvu ovo zvuči komplicirano, ali kada ga isprobate, vidjet ćete da je stvarno jednostavno navigirati kroz zadatke, dodjeljivati ih i pratiti što vaš tim radi. A da bi ga još bolje razumjeli, donosimo vam deset razloga zašto koristimo Trello.

 

1. Dodjeljivanje zadataka

Nikad lakše! Nakon što napravite novi zadatak u sučelju, klikom na assign odaberite osobu koju će taj zadatak dopasti. Zgodna mogućnost je i mali avatar osobe kojoj je zadatak dodijeljen, a koji je uvijek vidljiv u sučelju.

 

2. Obavijesti

Vrlo lako pratite sve izmjene koje se događaju na vašim zadacima koje ste dodijelili kolegama. Bilo koja izmjena bit će prikazana kao nova obavijest u vašem sučelju. Naravno, dolazi i u obliku obavijesti u vaš inbox.

 

3. Mobilna verzija

Uz odlično napravljene iOS i Android aplikacije, nikada nećete propustiti neku obavijest vezanu za Trello i uvijek ćete biti u tijeku sa svime što se zbiva u vašem poslovanju!

 

4. Sve na jednome mjestu

Trello omogućuje kreiranje više ploča (boardova) putem kojih ćete lako rasporediti svoje projekte. Primjerice, u Jasno&Glasno koristimo jednu ploču za naš web, drugu za ideje, treću za društvene mreže… A sve je dostupno na jednome mjestu – u jednome sučelju!

 

5. Besplatan je!

Trello je potpuno besplatan! A kako piše na službenoj stranici – i ostat će besplatan. Tim razvojnih programera koji stoji iza ovoga alata navodi da će možda u budućnosti dodati nove mogućnosti koje će naplaćivati, no bitno je da ono što je trenutačno besplatno – ostaje zauvijek besplatno!

 

6. Drag & Drop

Zakon nam je bilo koje sučelje koje radi na principu draganja i dropanja. Kreirali ste to do-listu na koju želite vratiti zadatak koji je već obavljen i stoji pod ”završeno”? Samo ga odvucite na listu.

 

7. Korisni prečaci

Obožavamo koristiti prečace na tipkovnici, a Trello je idealan za to! Navigiranje kroz ploče, otvaranje zadataka, arhiviranje, dodjeljivanje datuma… sve je moguće učiniti s pomoću nekoliko vrlo laganih prečaca.

 

8. Oznake

Svakom zadatku dodajte zasebnu, lako uočljivu oznaku (label) u boji koju dodatno možete urediti i dodati joj naslov.

 

9. Naljepnice

Odlična i zabavna mogućnost su naljepnice koje možete lijepiti po vašim zadacima. Dodajte i vizualno odobrenje nekog dobro odrađenog zadatka cool naljepnicom u obliku potvrdne kvačice ili lajka.

 

10. Kalendar

I naravno – vrlo pregledan kalendar koji automatski sortira vaše zadatke koji imaju zadan vremenski rok. Budite u tijeku sa zadacima i rokovima!

Jeste li već isprobali Trello? Isprobajte ga i javite nam što mislite! 🙂

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga