• 06/12/2014
  • Jasno&Glasno tim

Top 5 stvari koje morate znati o novom Facebooku

Na Facebooku ništa novo! Ili? Facebook je još u ožujku predstavio potpuno novi izgled svojih stranica, a lipanj je krajnji rok da se prilagodite novom digitalnom predstavljanju na ovoj društvenoj mreži! Donosimo vam 5 stvari koje morate znati o novom Facebookovu ruhu.

new-facebook

1. Lako do administratorskog sučelja!


Odmah pri vrhu vašeg novog profila primijetit ćete navigacijske gumbe za lakši pristup administratorskim alatima kao što su Activity, Insights i Settings. S desne strane prikazuje vam se kratak pregled aktivnosti na vašoj stranici proteklog tjedna: broj lajkova, broj aktivnih oglasa, broj osoba koje su vidjele vaše objave ili broj notifikacija.

2. Postovi na jednom mjestu


Najveća novost je činjenica da su svi postovi premješteni na desnu stranu i prikazuju se dosljedno, jedan za drugim, kao i u News Feedu. Nema više pregledavanja malo lijeve pa malo desne kolone. Kao i u mobilnoj verziji, Feed je sada napokon u jednoj koloni!

3. Lijeva strana za informacije


Lijeva je strana osigurana za informacije o vašoj Facebook stranici: broj lajkova, osnovne informacije o vama (About), fotografije, aplikacije ili recenzije. Zgodna i oku ugodna promjena!

4. Gdje su tabovi i aplikacije?


Tabovi su nestali? Ne, nisu. Ispod cover fotografije nalaze se linkovi na Timeline, About, Photos, Reviews i More. Klikom na More otvorit će se padajući izbornik u kojem će se prikazati svi vaši tabovi. Aplikacije se sada nalaze s lijeve strane ispod sekcije About.

new-facebook-2

5. Pages to Watch i poboljšani alati


Kako kažu iz Facebooka, pregledom segmenta Pages to Watch administratorima će sada biti dostupni i neki ključni podaci o stranici koju prate, poput broja objava tekućeg tjedna, broja lajkova stranice i broja novih lajkova. Zgodna i korisna promjena za sve administratore koji se moraju nositi s velikim brojem notifikacija jest opcija Mark as Read, s pomoću koje lako mogu resetirati pročitane notifikacije.

U Jasno i Glasno smo se prebacili na novi Facebookov izgled i moramo priznati da nam se jako sviđa! Javite nam se s komentarima kako ste prihvatili novi izgled Pagesa, jeste li se ”prebacili” ili čekate posljednji rok?

 

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga