• 10/24/2013
  • Jasno&Glasno tim

Top 5 alata za uređivanje Online.hr-a

Uređivanje web magazina na dnevnoj bazi zahtijeva brzinu i efikasnost. Pomoćni alati koji se koriste moraju biti dostupni u svakome trenutku i po mogućnosti na više platformi, a “organizacija” nije samo riječ s kojom se razbacuje kako bi se nekoga zadivilo već nužna stavka broj jedan kako bi magazin besprijekorno funkcionirao i ispunjavao svoju zadaću. Upravo iz tog razloga koristimo sljedeće alate prilikom uređivanja Online.hr-a…

Rasporedi TV programa

Filmski i TV web magazin Online.hr zamišljen je kao odredište na kojem se svakodnevno mogu pratiti najuzbudljivija događanja iz svijeta kinematografije i televizije, a koji istovremeno na nenametljiv način promovira i programski sadržaj B.net televizije. Kako bi Online.hr ispunio svoju misiju, u svakom trenutku moramo znati što je na televiziji, što se gleda, koje su nove premijere, kada su reprize i koja je emisija na kojem programu, a u tome najviše pomažu B.netov TV raspored (web, ali i mobilna verzija) te portali kao što su MojTV i TV profil.

Trello

Trello relativno odnedavno koristimo unutar firme, ali pokazao se kao odličan alat za organizaciju sadržaja. On služi za planiranje globala Online.hr-a te za zadavanje zadataka i rokova za pisanje autorima. U njemu se u svakome trenutku može provjeriti što još nije obavljeno, tko sjedi skrštenih ruku i koji dan nije “pokriven” nekom temom.

Trello
Mobilna verzija Trelloa

Feedly i Instapaper

Nakon što je Google Reader otišao u vječna lovišta, dostojno ga je zamijeno Feedly (koji ima i odličnu mobilnu verziju) bez kojeg bi praćenje mnogobrojnih RSS feedova bilo nemoguće. Instapaper služi za brzo pohranjivanje sadržaja za kasniji pregled, a može poslužiti i kao spremište za često posjećivane linkove. Jer kako inače uvijek biti u toku s brojnim TV i filmskim vijestima iz zemlje i svijeta?

Pixlr

Pixlr Editor i Pixlr Express fantastični su online alati za obradu slika – bilo da je riječ o najjednostavnijoj promjeni veličine slike, kropanju, podešavanju boja i kontrasta ili malo većim “poduhvatima” kao što su kreiranje pozadina za teme na Online.hr-u.

Pixlr Express

Google Analytics

Bez svakodnevnog zavirivanja u Google Analytics, mjerenja i odmjeravanja klikanosti sadržaja, nema rada. To je jednostavno obaveza za bilo koga tko se bavi webom i pogotovo kreiranjem sadržaja. Što se i kada najviše klika, odakle stiže promet, koje su ključne riječi… ukratko must have & must use za bilo kojeg web urednika.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga