• 04/17/2014
  • Jasno&Glasno tim

Što sve donosi novi Twitter?

Velike header slike, s lijeve i desne strane, feed u sredini te mogućnost pinanja najvažnijih tvitova. Zvuči poznato? Ne, nismo na Facebooku – ovo je novi Twitter! Nedavno najavljeni dizajnerski zaokret Twittera, koji je već isprobalo 10 posto brendova, zahtijeva jedan drukčiji pogled na promociju putem ove društvene mreže – onaj vizualni.

Novi dizajn definitivno osvježava, a to će najviše koristiti brendovima koji će svoje vizuale i poruke moći mnogo ljepše prikazati. Što sve donosi novi Twitter look?

Najviše se ističe velika cover fotografija i pripadajući logo na lijevoj strani. Da, to je već viđeno na Facebooku, no razlika je što su Twitterove cover fotografije mnogo većih dimenzija nego one na Facebooku. Ako surfate na većem monitoru, cover fotografija mogla bi se proširiti prema vašim dimenzijama. I da, stara Twitter pozadina napokon je stvar prošlosti!

adidas adidas on Twitter

Ispod same cover fotke nalazi se izbornik s pomoću kojega možete odabrati što ćete gledati na timelineu – samo tvitove, fotke ili videe, koga prati brend ili tko sve prati brend te tvitove označene kao favorite. Kako navodi i savjetuje Digiday.com, nije poželjno označavati svoje tvitove kao favorite jer bi se mogli ponovno pojaviti u ”normalnom” feedu. Kao primjer navode profil kompanije Adidas.

Drukčiji pregledi timelinea sada uistinu izgledaju bolje, a još jedna zanimljiva mogućnost, koja također podsjeća na Facebook, jest pinanje tvitova na vrh feeda.

Za sve koji Twitter koriste i doživljavaju na desktop-računalima ovakve vizualne avanture zasigurno su drukčiji doživljaj, no velika većina korisnika ove društvene mreže Twitter koristi isključivo na mobilnim uređajima.

NASA NASA on Twitter

”Više od 75% ljudi mjesečno pristupa Twitteru isključivo putem mobilnih uređaja i premda je poželjno da brendovi isprobavaju nova vizualna rješenja ove društvene mreže, moraju biti svjesni da se prava stvar odvija upravo na mobilnim uređajima!”, izjavila je Maura Tuohy iz poznate digitalne agencije Eleven. Dodala je i kako se u studiji koju je objavio sam Twitter navodi da su mobilni korisnici pristupačniji brendovima i više će s njima komunicirati tvitaju li sa svojih pametnih telefona ili tableta.

Ipak, mobilna verzija ove društvene mreže zasad nema vizualnih nadogradnji.

Zanimljiv je vremenski okvir ovakvog redizajna jer, kako navodi Digiday.com, dolazi nedugo nakon Facebookova javnog ”ubijanja” organic dosega. Hoće li nezadovoljne brendove s Facebooka zadovoljiti novi Twitterov način obogaćivanja profila i vizualnog privlačenja korisnika?

Nekim će brendovima ovakav Twitter zasigurno biti primamljiv. No što se zapravo dogodilo s najbržom društvenom mrežom na svijetu? Kamo su nestali oni skromni počeci tvitanja? Hoćemo li se izgubiti u šarenim i fotkama obogaćenim tvitovima?

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga