• 03/27/2014
  • Jasno&Glasno tim

Što se zbiva na kraju teksta ili imate li Call to Action?

Čuli ste za CTA u nekoliko navrata, no niste u potpunosti sigurni što to točno znači? A što mislite gdje se CTA nalazi? Kako on zapravo funkcionira i kako ga je najlakše primijeniti? Uhvatili smo se ukoštac s ovim marketinškim pojmom, primijenili ga na našem blogu te odlučili podijeliti iskustvo!

Što je CTA?

CTA ili Call to Action znači upravo ono što i u doslovnom prijevodu – poziv na akciju! Poziv koji će posjetitelje vašeg online odredišta usmjeriti da učine onaj korak više osim samoga posjeta. Taj korak više može biti i jednostavan klik na neki vaš drugi članak, poziv na ispunjavanje vaše kontakt-forme, pretplata na vaš newsletter, preuzimanje vašeg eBooka ili kupnja vaše usluge.

CTA mora biti dio vašeg online odredišta, kojim god poslom se bavili!

Kako implementirati CTA poziv?

Prije nego što počnete imajte na umu da stvar nije baš jednostavna. Kreiranje pametnog CTA poziva nije samo postavljanje nekog zgodnog ”klikni me” gumba na vašu stranicu i čekanje da vam se netko javi. Svaki CTA poziv zahtijeva pomno planiranje, detaljnu implementaciju i najvažnije – testiranje!

Kada smo krenuli s blogom na našim stranicama, odlučili smo na kraju svakog teksta implementirati CTA poziv s ciljem da nam se naši korisnici i potencijalni klijenti, jednom kada pročitaju našu objavu, jave i ostave svoj kontakt.

Implementacija je bila jednostavna jer smo u ovome slučaju pozvali na ispunjavanje naše kontakt-forme, no odmah smo krenuli s izradom nekoliko različitih varijanta iste CTA poruke kako bi tijekom sljedećih nekoliko mjeseci testiranja saznali koja je poruka najuočljivija našim čitateljima.

Kako testirati?

Premda postoji nekoliko desetaka pluginova koje možete koristiti, mi smo se odlučili na jednostavnu ručnu varijantu praćenja ponašanja naših CTA poziva. Uz pomoć Google URL Buildera svaki je CTA dobio zaseban URL parametar koji smo, pak, mogli pratiti i mjeriti u sučelju Google Analytics. Uz pomoć postavljenih golova u Google Analyticsu mogli smo točno vidjeti koji nam je CTA poziv ostvario kontakt, odnosno mogući lead.

ga-cta
Kako pratimo posjete preko CTA u Google Analyticsu.

Naravno, dodatni faktori kao popularnost teme o kojoj smo pisali te vrijeme objave pojedinih članaka utjecali su na rezultate, no dobili smo barem okvirnu sliku koji CTA najviše odgovara našim čitateljima.

Osim različitih vizualnih rješenja istog CTA poziva, kreirali smo i nekoliko dodatnih poziva koji su odgovarali tematici određene objave na blogu. Kada bismo pisali o infografikama ili ponosno predstavili neku našu, CTA bi pozivao na izradu infografike. Poziv smo prilagodili i kada smo napisali vodič Kako napraviti odličan newsletter – CTA je tada glasio Trebate odličan newsletter? Napravit ćemo ga za vas!

Kako napraviti odlican newsletter Jasno Glasno
Primjer CTA poziva za newslettere.

Spremni ste za izradu i postavljanje vašeg prvog CTA poziva? Obratite pozornost na ove važne smjernice:

Pripazite na dizajn! Da bi netko uopće kliknuo na vaš CTA poziv, prvo ga mora primijetiti, zar ne? Pripazite na boje, ne pretjerujte te pratite izgled i feel vašeg weba.

Recite to pametno! Jer nije dovoljno samo napisati ”kliknite ovdje”.

Budite jasni! Neka vaši posjetitelji imaju jasnu predodžbu što će dobiti jednom kada kliknu na CTA poziv – hoće li se prijaviti na vaš newsletter ili dobiti besplatan eBook? Poruka mora biti jasna!

Pripremite landing stranice! Kuda vaši CTA pozivi vode? Želite li da vas posjetitelji kontaktiraju, usmjerite ih na vašu kontakt-formu. U slučaju neke druge poruke, idealno je rješenje custom landing stranica koja će jasno objasniti koji je sljedeći korak.

I naš CTA na koji ćete definitivno kliknuti jer nam se želite javiti:

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga