• 02/02/2017
  • Jasno&Glasno tim

Što kada u digitalnoj agenciji nestane interneta?

“Potpuna bespomoćnost, depresija, bezdan iz kojega nema izlaza. Dođe vam da se sklupčate u položaj fetusa i jecate dok god vas bogovi ne čuju i smiluju se nad vašom napaćenom dušom.” Tako bi otprilike izgledao uvod za knjigu u kojoj bismo opisali mentalno stanje digitalaca nakon kraha internetske veze.

Iako se čini kao najgora stvar koja se može dogoditi, nestanak interneta može donijeti i mnogo lijepih stvari. Ne čini vam se tako? Pa, za početak, ustanite se i maknite od svog nefunkcionirajućeg bezinternetskog ekrana, okrenite svojim kolegama i počnite dobru staru komunikaciju licem u lice. Iako je često zapostavljamo i rijetko nam je na agendi, ona je uzrok i posljedica razvijanja svih dobrih ideja, stoga se okrenite tradicionalnim alatima dok internet ne dođe sebi. Donosimo vam nekoliko prijedloga za preživljavanje internetske apokalipse u digitalnoj agenciji!

EDU LARP

Jedna od izvrsnih metoda koje pomažu pri razvoju svijesti o ulogama ljudi oko nas i razumijevanju situacija je LARP. Iako je često kao metoda korišten u svrhu zabave i razbibrige te se tematski bazira na srednjovjekovlju, EDU LARP (Educational Live Action Role Play) služi za edukaciju putem igre, poboljšanja odnosa u timu i razumijevanja tuđih uloga, posla i obveza te povećanja motivacije za posao i zadatke. Pripremite neku od jednostavnijih igara koje će vam pomoći u poslovanju i zaigrajte s kolegama, sigurni smo da ćete izvući neke pouke i pri tome se sjajno zabaviti.

Kviz

Provodite s kolegama više vremena nego s vlastitom ženom ili članovima obitelji? Ništa čudno za digitalca. No, jeste li se zapitali koliko se zapravo poznajete? Ako niste, donosimo vam food for thoughtu maniri kviza jednostavnim pitanjima saznajte sve o svojim kolegama. Ili barem ono što vam odluče reći. 🙂

Mentalne mape

Kada od početne ideje treba razviti i realizirati projekt, ništa ne može zamijeniti dobri stari papir i olovku. OK, i Google je prilično dobar alat, ali ne možete se uvijek osloniti na njega. Dok čekate da internet proradi, skoncentrirajte se na izradu mentalne mape za projekt ili pitch koji pripremate te počnite crtati i pisati. Jedino što pritom morate imati pri ruci su šareni markeri i papir velikih dimenzija.

Ako se odlučite za neke od tih metoda, sigurni smo da ćete se prije svega dobro zabaviti, ali i naučiti pokoju sitnicu. Vrijeme će brže proći, depresija i bezdan ipak će se malo razvodniti. Kada se napokon vrati internet, moći ćete realizirati sve smišljene ideje, nastaviti s poslom koji je ostao nedovršen i osloniti se na svemoćni Google.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga