Facebook kampanja Live inspire za PBZ

Otkrijte kako smo s PBZ-om napravili kampanju s fantastičnim rezultatima!

O projektu

Dobra inspiracija zlata vrijedi, pogotovo ako potiče na pozitivnu promjenu. Tako smo zajedno s našim klijentom, Privrednom bankom Zagreb, odlučili pripremiti kampanju na Facebooku Što te inspirira (Live Inspire) koja istodobno potiče inspiraciju, razmišljanje i djelovanje.

Ideja

Ideja je bila privući korisnike da nam napišu svoju inspirativnu, toplu ljudsku priču i podijele je u aplikaciji koja se nalazi na Facebookovoj Fan stranici Privredne banke Zagreb. Ciljevi kampanje bili su nagraditi vjerne fanove PBZ-a te zainteresirati nove korisnike da podijele svoje priče i pokrenu komunikaciju. Najinspirativnije i najbolje ispričane priče ulazile su u konkurenciju za osvajanje vrijednih nagrada.

Izvedba

U sklopu kampanje Što te inspirira razvili smo aplikaciju na Facebooku koja je generirala inspirativne priče korisnika koje je zatim administrator pregledavao i odobrio. Svaka priča objavljena u aplikaciji mogla se pročitati i lajkati te su korisnici mogli podijeliti priču na svome profilu na Facebooku.

Napravili smo i nekoliko Call To Action objava koje su pozivale korisnike da sudjeluju u nagradnome natječaju, što je utjecalo na dobar odaziv natjecatelja. Korisničke inspiracije nije nedostajalo, što je vidljivo iz više od 1.000 inspirativnih priča poslanih u aplikaciju. Izvrstan odaziv možemo zahvaliti spoju zanimljivoga zadatka netipičnog za instituciju poput banke, aplikacije koja je veoma jednostavna za korištenje te publike koja je svojim idejama i pričama cijelu kampanju podigla na višu razinu.

Rezultati

0

novih fanova

Ostvareni novi fanovi na Facebook stranici PBZ – a

0

inspirativnih priča

Inspirativne priče podijeljene u Facebook aplikaciji

0

reach

Broj korisnika koji su vidjeli neke od sadržaja kampanje

Slični radovi

PBZ kampanja Banka Inovacija

Više o projektu

Tweetup: Kada tviteraši “hengaju” s Vipnetom

Više o projektu

Web magazin JGL Obitelj

Više o projektu

Facebook oglašavanje za AS Osiguranje

Više o projektu

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga