Jasno&Glasno newsletter

O projektu

U content marketingu proizvodnja sadržaja je tek pola posla, nakon proizvodnje slijedi distribucija. Osim putem naših društveno mrežnih kanala, sadržaj s bloga distribuiramo i putem našeg popularnog newslettera. Pokrenuli smo ga 2013. godine, bili s njim u finalu nagrade Mixx u kategoriji Content marketing i nedavno redizajnirali i ponovo osmislili.

Ideja

Na pitanje kako još više zaljubljenika u digitalno dovesti do našeg korisnog i originalnog blog sadržaja odgovorili smo newsletterom. Izazov je bio pametno ga osmisliti odnosno izbjeći zamke svih postojećih newslettera. Problem je riješen kad smo ga počeli promatrati kao tjedni magazin, koji uređujemo onako kako se pravi magazini uređuju – kolegijima, raspravama, planiranjem, ali i ekskluzivnim sadržajem.

Izvedba

U prve dvije godine, osim korisnih postova s našeg bloga i zabavnih postova s plana b, imali smo i premium sadržaj samo za pretplatnike – naš savjet za digitalni nastup. U jednoj ili dvije rečenice saželi bi nešto važno – Neka subject newslettera bude kraći od 50 znakova – i podijelili s čitateljima. Sam savjet dijelio je netko iz tima, što je bila prilika i da se pretplatnici upoznaju sa svakim od nas i onim u čemu smo stručni.

No, osim ozbiljnog sadržaja, tu je i rubrika Nešto zabavno da se ne odjavite u kojem dajemo i malo zabavnog sadražaja, kao i super junak dostavljač newslettera.

Naglasak newslettera od početka je bio na korisnom originalnom sadržaju koji proizvodimo za naš blog, odnosno magazin planb.hr. Osim kao kanal distribucije, tu je i da potencijalne klijente upozna s nama i onime što radimo. Uz društvene mreže, newsletter je među najvećim generatorima prometa prema našoj stranici.

Rezultati

0

Open rate

Open rate je preko 30 %, prosjek industrije je 18,50 %

0

CTR

Click through rate je preko 10 %, prosjek je 2,8 %

0

pretplatnika

Broj pretplatnika na J&G newsletter

Slični radovi

HTZ: Brazil i Hrvatska

Više o projektu

Game of Thrones infografika za Shoutem

Više o projektu

PBZ kampanja Banka Inovacija

Više o projektu

Web magazin JGL Obitelj

Više o projektu

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga