Jasno&Glasno: Instagram oglašavanje

O projektu

Iako 2015. još nije gotova, možemo već sada konstatirati da je jedan od najvažnijih društveno-mrežnih događaja ove godine bilo omogućavanje oglašavanja na Instagramu. Kao jedna od najpopularnijih mobilnih platformi, Instagram je već neko vrijeme zanimljiv oglašivačima koji su do sada mogli “samo” kreirati profil svoje tvrtke, branda ili proizvoda te fotografijama i videom uz pomoć hashtagova i (proa)aktivne komunikacije doprijeti do željene publike. No, tome više nije tako jer je od posljednjega kvartala 2015. godine oglasima omogućeno postizanje različitih poslovnih ciljeva.

Ideja

Testirati oglašavanje na Instagramu. Odredili smo budžet i odlučili na svojoj koži testirati kako korisnici na Instagramu reagiraju na novi sadržaj i novi tip komunikacije. Za oglašavanje smo odabrali naša tri najzanimljivija blog posta o, naravno, Instagramu: Znate li koliko ima korisnika Instagrama u Hrvatskoj?Oglašavanje na Instagramu i Pet Instagram savjeta i šest primjera dobre prakseCilj je bio naučiti više o oglašavanju na toj platformi, ali i postići rezultate kojima ćemo zadovoljiti vlastite standarde uspješnosti oglašavanja na društvenim mrežama.

Izvedba

Do sada smo se Instagramom koristili u prvome redu da bismo se na zanimljiv način predstavili željenoj publici, prikazali radnu atmosferu u uredu, ono čime se bavimo a da se pri tome dobro zabavimo! Naša kampanja na Instagramu imala je za cilj nešto što do sada nije bilo moguće napraviti na toj društvenoj mreži – pretvoriti korisnika Instagrama u čitatelja našega bloga.

Ozbiljno smo se prihvatili posla i odlučili s budžetom od 500 kuna pronaći točno određeni segment korisnika Instagrama. Targetirali smo korisnike koje zanimaju teme digitalnog marketinga, social media menadžmenta, oglašavanja na Instagramu i slično kako bismo im predstavili naše znanje i radove o toj društvenoj mreži.

Osim što smo temeljem interesa i ponašanja korisnika Instagrama oglase namijenili točno određenoj publici, pratili smo i njihovo ponašanje na našim web stranicama. Pritom smo otkrili da se ljudima sviđa ono što čitaju te da se, ovisno o temi blogposta na koju su kliknuli, na njemu zadržavaju i do jedne minute, ali i da pregledavaju više stranica od oglašavanog sadržaja.

Na kraju, kao zaključak naše testne kampanje možemo potvrditi da oglašavanje na Instagramu ima potencijala, prije svega zbog brojne i aktivne zajednice korisnika, te vjerujemo kako će mnoge tvrtke integrirati ovu aktivnost u svoje digitalne strategije za 2016. godinu.

Rezultati

0

Impresija oglasa

Koliko je korisnika vidjelo oglas

0

$ po webiste clicku

Koliko nas je koštao 1 klik

0

Website clicks

Koliko smo klikova dobili

Slični radovi

Facebook oglašavanje za AS Osiguranje

Više o projektu

Jasno&Glasno: Instagram oglašavanje

Više o projektu

PBZ kampanja Banka Inovacija

Više o projektu

Facebook kampanja Live inspire za PBZ

Više o projektu

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga