Game of Thrones infografika za Shoutem

O projektu

ShoutEm je startup koji omogućava izradu mobilnih aplikacija. Toliko je jednostavan da danas s pomoću njega bilo tko može kreirati mobilnu aplikaciju za svoje korisnike, zajednicu, ciljanu publiku. No osim tehnološki osvještenijih, s ovakvim proizvodima često je teže doprijeti do najšire moguće publike.

Ideja

Umjesto da se nametnemo proizvodom i mašemo njime ispred potencijalnih korisnika odlučili smo ući u popularni stream. O čemu je riječ? O tome da se sadržaj stavlja u neki popularni kontekst, odnosno u nešto o čemu se priča na društvenim mrežama. U našem slučaju to je bila serija Igra prijestolja, vječno popularna i vrlo visoko pozicionirana na društvenomrežnim trending-listama.

Izvedba

Ideju smo pretočili u infografiku Koje bi mobilne aplikacije koristili junaci serije Game of Thrones! Tako Daenerys koristi aplikaciju Train your Dragon, Jon Snow kviz Winter is Coming, Tyrion Lannister aplikaciju Double Marriage Management i sl. U trenutku kada smo radili infografiku, ove su teme bile ključne u Igri prijestolja i tko god je seriju pratio znao je zašto smo odabrali upravo takve aplikacije. Osim na ShoutEm blogu, infografika je objavljena na vanjskim servisima i blogovima (Visually, Visualistan, Sock On A Octopus, CoolInfoImages, Imgur, StumbleUpon…). A na svojim Facebook stranicama podijelili su je Game of Thrones Brazil i Game of Thrones Greece (koji zajedno imaju više od 300 tisuća fanova).

Rezultati

0

Broj pregleda u prvom tjednu

Oko 10 000 korisnika pogledalo je na ShoutEm blogu infografiku u prvome tjednu

0

Broj likeova

682 osobe na ShoutEm blogu rekle su da im se infografika sviđa

0

Broj pregleda na drugim servisima

Infografika je na drugim servisima pogledana više od 3 000 puta

Slični radovi

HTZ: Brazil i Hrvatska

Više o projektu

Web magazin JGL Obitelj

Više o projektu

Facebook kampanja Live inspire za PBZ

Više o projektu

Jasno&Glasno newsletter

Više o projektu

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga