HTZ: Brazil i Hrvatska

O projektu

Bez ikakve dvojbe, 2014. je godina Brazila. Svjetsko prvenstvo u nogometu ovu je zemlju pretvorilo u (još) poželjnije turističko odredište sa snažnim argumentom zašto je posjetiti upravo ove godine. Kako onda uspješno promovirati neku drugu lokaciju koja ne uživa toliku medijsku pozornost? I kako se uopće probiti kroz medijsku buku koja se stvorila oko Brazila i Svjetskog prvenstva? Zadatak koji smo dobili od Hrvatske turističke zajednice bio je upravo taj!

Ideja

Premda je turistički standard u promociji stavljanje naglaska na jedinstvenost i posebnost, jer upravo to pojedino odredište čini posebnim i drukčijim, ideja za promociju Hrvatske u godini Brazila bila je sasvim suprotna – isticati sličnosti s Brazilom umjesto međusobnih razlika.

Izvedba

Sličnosti dviju zemalja uočili smo relativno brzo zahvaljujući očitim poveznicama, poput impresivnog broja hrvatskih plaža koje dijele naziv s onom najpoznatijom brazilskom – Copacabanom. Detaljnijim istraživanjem i promišljanjem otkrili smo još sličnosti i kulturnih poveznica, poput ljubavi prema kavi, tradicije karnevala i atraktivnih borbenih plesova. Dodatna zanimljivost u godini Svjetskog prvenstva u nogometu bili su i brazilski igrači u hrvatskoj reprezentaciji.

Sve ove zanimljivosti pretočene su u seriju tekstova objavljenih na posebnoj internetskoj stranici Hrvatske turističke zajednice i objedinjenih zajedničkim nazivom 15 razloga zašto posjetiti Hrvatsku nakon SP-a u Brazilu.

Svaki od petnaest članaka sadržavao je više ključnih riječi povezanih s nogometom kako bi i u rezultatima internetskih pretraga Hrvatska bila što bolje pozicionirana. Svaki članak dodatno je preveden na trinaest svjetskih jezika.

Napisali smo teme: Hrvatske CopacabaneBorbeni plesovi moreška i capoeiraSplitski BrazilciBrazilci u HrvatskojBraća SeljanHrvatske šećerne glaveVeći kavopije od Brazilaca

Osim serije članaka, za dodatno atraktivan sadržaj kampanje producirane su dvije infografike koje su zanimljivosti o Hrvatskoj prikazale vizualno i poslužile kao osnova za daljnje dijeljenje na društvenim mrežama.

Rezultati

0

Doseg

Sadržaj je dosegnuo 3,9 milijuna korisnika

0

Posjeti

Sadržaj je privukao 35 tisuća posjetitelja

0

Facebook

Sadržaj je imao 66 tisuća interakcija na Facebooku

Slični radovi

PBZ kampanja Banka Inovacija

Više o projektu

HTZ: Brazil i Hrvatska

Više o projektu

Šest godina vodili smo B.net Twitter

Više o projektu

Jasno&Glasno newsletter

Više o projektu

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga