Facebook oglašavanje za AS Osiguranje

O projektu

Kako ostvariti rezultate u oglašavanju na Facebooku kada dobiješ zadatak predstaviti potpuno novoga i nepoznatog ponuditelja na tržištu auto-osiguranja koji još uvijek nepovjerljivim korisnicima jedino nudi mogućnost kupnje putem interneta? S time smo se suočili radeći na projektu predstavljanja AS Osiguranja i kampanje na Facebooku koja je imala za cilj korisnicima predstaviti ponudu, ali i potaknuti ih da izračunaju cijenu svoje police osiguranja preko jednostavne web forme.

Ideja

Ponuditi korisnicima na Facebooku zanimljivjednostavan i brz način na koji će putem samo nekoliko klikova i za manje od nekoliko minuta dobiti izračun vlastite police obveznoga auto-osiguranja. Iako smo bili ograničeni zadanim vizualnim rješenjima kampanje koja je zahtijevala korištenje glavnoga lica kampanje, popularne hrvatske pjevačice Jelene Rozge, nismo se predavali. Odlučili smo najbolje iskoristiti sve ostale mogućnosti oglašavanja na Facebooku te pronaći korisnike koji će biti zainteresirani za izračun i kupnju osiguranja putem interneta te ih dovesti na web stranice AS Osiguranja.

Izvedba

Kreirali smo nekoliko različitih ciljnih skupina te nekoliko desetaka različitih oglasa. Kako bismo privukli pozornost publike, koristili smo ključne riječi i poruke koje su plijenile pozornost te isticale glavne prednosti ponude. Nakon pokretanja kampanje, uslijedilo je svakodnevno mjerenje i optimiziranje – pronalazak ciljne skupine koja je najzainteresiranija za ponudu koju predstavljamo oglašavanjem te kreiranje specifičnih oglasa koji će u moru drugih objava na Facebooku zainteresirati upravo tu publiku, odnosno oglas na koji će kliknuti pa nakon toga napraviti svoj izračun cijene auto-osiguranja.

Ono što smo postigli iznenadilo je i nas! Ciljna publika upoznata je s novim ponuđačem auto-osiguranja na hrvatskome tržištu. Mnogi zainteresirani korisnici posjetili su web stranice AS Osiguranja, a ono što je našega klijenta najviše razveselilo je činjenica da je više od 40 posto korisnika koji su putem oglasa na Facebooku došli na web stranice obavilo i željeni cilj kampanje.

Rezultati

0

Reach

Jedinstveni broj korisnika Facebooka koji su vidjeli oglas

0

Pages / Session

Prosječan broj pregledanih stranica po posjetu web stranice

0

Conversion Rate %

Postotak korisnika koji su posjetili web stranicu i napravili izračun auto-osiguranja

Slični radovi

PBZ kampanja Banka Inovacija

Više o projektu

Facebook kampanja Live inspire za PBZ

Više o projektu

Šest godina vodili smo B.net Twitter

Više o projektu

Jasno&Glasno: Instagram oglašavanje

Više o projektu

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga