• 11/28/2013
  • Jasno&Glasno tim

Posjetili smo: Marketing konferencija u Brnu

 

Priznajemo, uvijek je osvježenje biti dva dana na konferenciji o digitalnom marketingu i ne propustiti niti jedno predavanje jer jednostavno sva treba čuti. Istina, naš interes jest prvenstveno na društvenim mrežama i content marketingu no kao #svedigitalno agencija i precizno mjerenje na različitim uređajima i platformama je nešto što moramo znati. Konferencija Marketing festival održala se u Brnu od 22. do 23. studenog i kako kažu najveća su konferencija tog tipa u središnjoj Europi.

Osobno, najdraži trenutak bio mi je kad je Neil Patel rekao kako se treba okrenuti vlastitom sadržaju na vlastitoj platformi jer to možete kontrolirati – društvene mreže poput Facebooka ne možete i nikad ne znate što spremaju. Obzirom da i sami to propovjedamo, ali i kroz sva druga predavanja, bilo je lijepo čuti da smo na istom tragu kao i svjetska digitalno marketinška scena. Naravno, stvaranje sadržaja ne isključuje društvene mreže koje treba iskoristiti za dijeljenje i promociju.

Kate Morris, koja je također držala predavanje o content marketingu, objasnila je vrlo jasno na primjeru klijenta zašto se treba okrenuti sadržaju – povećanje prometa za 253 posto! Slična iskustva imamo i s našim blogom. U odnosu na listopad i studeni prošle godine, imamo povećanje od 577 posto. Dobar savjet koji je dala jest i da sve ideje zapisujete a s nama je podijelila i kako se koji sadržaj sve može mjeriti.

Među zanimljivijim predavanjima našlo se i ono Briana Cartera koji je govorio o trendovima na društvenim mrežama u sljedećoj godini. Jedan od njegovih savjeta je i da budete proaktivni – npr. da ne slušate što drugi govore na društvenim mrežama, već da vi vodite razgovor svojim sadržajem.

Oduševio je i Phill Nottingham koji je govorio o video strategiji za 2014. godinu. Otkrio nam je kako 90 posto korisnika put do kupovine vodi preko različitih uređaja – na primjer, vidite na pametnom telefonu a kupite na prijenosnom računalu. Što se samog videa tiče naglasio je kako obično imamo 3 cilja kada ga proizvedemo – dovesti posjetitelje na naš site, podići brand awareness i dijeljenje na društvenim mrežama i kako do svakog dolazimo na drugačiji način. U prvom slučaju, treba izbjegavati YouTube, dok ga u trećem treba prigrliti.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga