• 04/23/2014
  • Jasno&Glasno tim

Pobijedite internet: Prva knjiga o digitalnom marketingu

Napisali smo knjigu. Pravu, fizički opipljivu knjigu tešku oko 350 stranica o digitalnom marketingu: nastupu na društvenim mrežama, content marketingu, mobilnim aplikacijama, strategijama digitalnog nastupa, oglašavanju na Facebooku – ukratko svemu što jedan digitalni nastup čini kompletnim. Potpuni naslov knjige glasi Pobijedite internet (ili će internet pobijediti vas) – Vodič za pametno digitalno komuniciranje, a prvu skicu smo bacili na papir, u miru našeg loungea u uredu, prije više od godinu dana.

Dok je knjiga nastajala, Facebook se promijenio nekoliko puta, čak je i Twitter dobio novi izgled, ali najvažnija pravila ostala su ista. Sama knjiga ima izrazito jaku savjetodavnu ulogu pa će tako biti značajna pomoć svima koji nastupaju u digitalnom svijetu, a naročito onima koji u njega tek trebaju zakoračiti. Iako se većina napisanog temelji na našim višegodišnjim iskustvima u digitalnom svijetu, kroz knjigu čitatelje osim nas savjetuju i mnogi drugi “digitalci”.

Sve o čemu pišemo protkano je s puno konkretnih primjera – u knjizi Pobijedite internet saznat ćete kako male i velike tvrtke koriste pojedini segment digitalnog nastupa, koji su dobri domaći i svjetski primjeri, kakva su Jasno&Glasno iskustva, koje savjete valja slušati i još mnogo toga.

Zašto knjiga? U prvom redu zbog potreba polaznika naših seminara i radionica koje držimo već pet godina. Tijekom edukacija se iskristalizirala potreba za kreiranjem jedne zaokružene knjige u kojoj će jednostavnim i pristupačnim rječnikom biti objašnjeno zašto bez digitalnih alata napretka ni u jednoj industriji danas nema, te kako odabrati i služiti se onim digitalnim alatima i kanalima koji će na ponajbolji način reprezentirati tvrtku u digitalnoj sferi.

Svjesni smo toga da je za veliki broj tvrtki potpuni zaokret u marketinškom komuniciranju, koji podjednako diktiraju društvene mreže i sveprisutne telekomunikacijske tehnologije, stigao prebrzo i da se dio tvrtki još uvijek opire ovim promjenama. Stoga se ovaj takoreći starinski format nametnuo kao idealna platforma za raščlanjivanje svih tajni digitalnog marketinga.

Obzirom da alternative internetu nema, otuda i naslov knjige – Pobijedite internet (ili će internet pobijediti vas).

Kako izgleda knjiga? Pogledajte:

fotka-1

fotka-2

Knjigu su napisali Ana Penović, Milica Cetinić, Irena Rašeta i Boris Ličina, a moći će se uskoro kupiti u svim boljim knjižarama 🙂

 

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga