• 11/08/2013
  • Jasno&Glasno tim

Pet.kom – pet stvari koje povezuju vino i društvene mreže

Bilo da ste njegov pasionirani ljubitelj ili ćete to tek postati, čarobni svijet mirisa, boja i okusa vina mami iz svakog kutka offline ali i online svijeta. Posebno plodno tlo za njegovu promociju čine društvene mreže. A kao i kod vina, svaka sorta društvenih mreža donosi svoje specifičnosti i karakteristike. U skladu s njima, izdvojili smo nekoliko zgodnih primjera koji pokazuju kako se vino ljubi sa statusima, tweetovima, pinovima, hashtagovima i videima.

TWITTER

Twitter liste zgodan su alat kojim na jednom mjestu okupljamo accounte koje povezujemo sadržajem. Povodom gostovanja Vino&ino na prvom održanom druženju Pet.kom, sastavili smo ultimativnu Twitter listu za twitenologe koju ćemo redovno nadopunjavati!

Pet.kom – Vino&ino

PINTEREST

Pinterest je osobito popularan među ljubiteljima vizualnih doživljaja, a 2012. godine vinogradi i vinski turizam zauzeli su 3. mjesto na popisu korisnicima najinteresantnijih tema. Stoga smo za vas odabrali 5 najzanimljivijih boardova o, pogađate, vinu!

Wine Quotes & Wine – zabavna kolekcija vinskih razglednica i citata koja će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice

Wine: Bottle Labels – šarolika galerija vinskih etiketa koje su istovremeno i prava umjetnička djela. U ovom slučaju teško je izbjeći onu: ne sudi bocu po naljepnici!

Wine Bottle, Barrel & Cork Reuse – zanimljiva i kreativna rješenja koja uključuju vinske boce, čepove i bačve. Mašta zaista nema granica nakon čaše nektara bogova.

Wine Facts 101 – bijelo, crno, roze… Kako odabrati vino, kako ga spariti s hranom, ili kako samo odglumiti da imate dobar ukus u vinima? Ova kolekcija odgovorit će na sva vaša pitanja!

All things cheese and wine related – sir i vino imaju mnogo toga zajedničkog, ali ono što je još važnije – savršeno se nadopunjuju! Živjeli i u slast!

INSTAGRAM

photo 2photo 1

Potražite li na Instagramu fotke pod hashtagom #wine, pojavit će vam se ni manje ni više nego 6675554 fotografija! Pitate se koji su još neki od popularnih hashtagova kada je riječ o ovom piću?

#Food #Vino #winelover #tips #friends #travel #love #news #forsale #beer #drinkup #glass #relax #french #Merano #dinner #red #Spanish #happy #vacation #Vineyards #night #Friday #fun #champagne #drunk #countryside #rose #white #vin #Wein #italianwine #weekend #thelovespirit #winequotes #life #Cheese #chill #vinho #burgundy #slowfood #happy #goodcompany #instadrink #merlot #dryred #sauvignonblanc #moscato #sogood #winelovers #chianti #redwine #cheers

YOUTUBE

I za kraj, što svaki istinski ljubitelj vina treba znati – u 5 poučnih videa:

Želite impresonirati svoje prijatelje znanjem o vinima? Za početak, naučite kušati vino poput profesionalca, i to u manje od 5 minuta!

Ako ste vinoljubac početnik, ovaj video pružit će vam uvod u njabolji način za uživanje u vinu. Krenimo od A…

Od trenutka kada grožđe sazrije do trenutka uživanja u okusu vina, otkrijte kako izgleda proces u pozadini dobre kapljice, sažet u manje od 5 minuta.

Spremate se iznenaditi bolju polovicu romantičnom večerom uz bocu dobrog vina? Hrana je na stolu, svijeće su upaljene, vino je na stolu, vadičep je… Gdje je vadičep? Bez panike. Tu je YouTube.

I za kraj, zlu ne trebalo… Upute kako ukloniti mrlje od crnog vina. Ništa lakše, zato nazdravite bez straha!

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga