• 11/11/2014
  • Jasno&Glasno tim

Od pina do kupovine: 5 brendova koji znaju zašto i kako koristiti Pinterest

Kao društvenu mrežu koja zaslonom na dodir zamjenjuje zidnu plutenu ploču i pribadače, sve popularniji Pinterest ne treba posebno predstavljati. O njegovoj vizualnoj primamljivosti sve govore – slike. No o njegovoj ulozi u svijetu društvenih mreža nešto više reći će nam brojke.

Predviđa se da će do kraja ove godine Pinterest u SAD-u imati 40 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, da generira četiri puta veći promet prema internetskim stranicama od Twittera i čak 27 posto veći od Facebooka, te da je 47 posto korisnika u SAD-u obavilo kupnju na osnovi preporuka s ove platforme.

Potencijal Pinteresta kao marketinškog alata prepoznale su i mnoge tvrtke, a evo i nekoliko primjera kako ga koriste da sljedbenike pretvore u kupce.

Whole Foods


Whole Foods

Od svog prvog pina kao jedan od prvih brendova na Pinterestu 2011. godine do danas, američki lanac supermarketa specijaliziran za prirodnu i organsku hranu, Whole Foods, okupio je zajednicu od više od 210 tisuća sljedbenika.

Njihova komunikacija na Pinterestu može se uzeti kao školski primjer dobrog poznavanja ciljane publike te planiranja i provedbe strategije vizualnog content marketinga, a s ciljem povezivanja s korisnicima na osnovi zajedničkih vrijednosti, hobija i strasti.

Na 60 boardova koji variraju od tematskih recepata, zanimljivih kuhinja, ”uradi sam” ideja za vrt ili prijedloga pakiranja školske užine, Whole Foods dosad je pinao ili repinao više od 4 200 fotografija, surađivao je s influencerima i drugim brendovima (primjerice Etsyjem) i prikupljao user generated content.

Sephora

Sephora

Kao društvenu mrežu koju osobito voli ženska publika, poznati parfumerijski lanac Sephora iskoristio je stavljajući naglasak na interaktivno iskustvo kupovine.

Njihova strategija temeljila se na integraciji Pinteresta s vlastitom internetskom stranicom i newsletterom, olakšavajući pinanje i potičući korisnike da podijele svoje kozmetičke liste želja, recenzije proizvoda, savjete o ljepoti…

Rezultat? Prema riječima Sephorina digitalnog odjela, sljedbenici s Pinteresta na njihove proizvode troše više od Facebook fanova, i to nemalih 15 puta više, a pineabilni e-mailovi u pravilu izazivaju veću aktivnost korisnika, među kojima je jedan e-mail dobio više od 14 tisuća repinova.

Jetsetter


Jetsetter

Kada je o turizmu riječ, zadivljujuće fotografije iz različitih dijelova svijeta, doživljaji, iskustva, ideje i inspiracija za planiranje putovanja sami po sebi su dobitna kombinacija za izgradnju brand awarenessa s pomoću Pinteresta. No Jetsetter, kompanija koja nudi jeftina svjetska luksuzna putovanja, otišla je korak dalje, a u tome joj je pomogla jednostavna taktika aktivacije korisnika.

Organizirajući nagradni natječaj za najbolje content curatore, Jetsetter je pozvao svoje sljedbenike da slože tematski board koji prikazuje njihova najdraža, odnosno idealna odredišta. U roku od mjesec dana okupio je kolekciju od više od 50 tisuća fotografija, a tijekom natjecanja promet prema internetskim stranicama s Pinteresta porastao mu je za 150%, dok je bounce rate pao od 10 do 15%. Danas na Pinterestu Jetsetter prati gotovo 4 i pol milijuna sljedbenika.

Mashable


Mashable

Kao nezavisni portal s vijestima iz područja digitalne kulture, društvenih medija i tehnologije, Mashable odlično poznaje svoje čitateljstvo, a njihove interese prati i na svom Pinterestu.

Pored boardova koji su posvećeni tehnologiji i gadgetima, humoru te praktičnim sadržajima, poput WordPress savjeta za početnike ili mobilnog bontona plasiranih u vizualno dopadljivom obliku pogodnom za dijeljenje, Mashable je putem Pinteresta pokrivao i festival SXSW, uz fotografije i infografike, ali i članke sa svoje internetske stranice. Uzevši u obzir da oba korisnicima služe za razmjenu dobrih ideja i inspiracije, SXSW i Pinterest odlično se međusobno nadopunjuju, a Mashable je to znao prepoznati i iskoristiti u svoju korist.

General Electric


GE

Što je s B2B tvrtkama i vizualno “neatraktivnim” industrijama? S 23 tisuće sljedbenika, General Electric dokazuje da i njihovu priču mogu ispričati slike.

Premda isključivo vlastitim, ali vrlo kvalitetnim vizualnim sadržajima, poput infografika, gifova, zadivljujućih fotografija i duhovitih meme sadržaja, General Electric uspijeva privući publiku, a da ne djeluje prodajno i samopromotivno.

Boardovima poput Badass Machines, Brilliance in Motion, ali i Hey Girl, koji stavlja Thomasa Edisona na mjesto Ryana Goslinga, General Electric uspio je korisnicima predstaviti svoje ljudsko lice i stvoriti dojam težine i značaja svog djelovanja za našu svakodnevicu.

 

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga