• 04/02/2015
  • Jasno&Glasno tim

Najbolji podcasti o digitalnom marketingu

Svakome tko se bavi digitalnim marketingom jasno je da mora konstantno biti u tijeku sa zbivanjima i novostima jer je riječ je o industriji u stalnoj mijeni i razvoju. Srećom, blogova i newslettera o digitalnom marketingu ima i više nego dovoljno za praćenje svih informacija i noviteta, no katkad je teško biti ažuran pa završimo s inboxom punim nepročitanih newslettera i nizom označenih članaka “za poslije”.

I podcasta o digitalnom marketingu također je mnogo, no podcasti imaju jednu prednost pred pisanim materijalima – možemo ih slušati uz jutarnju kavu, na putu za posao i s posla ili dok vježbamo. Pružit će vam sve relevantne informacije, donijeti zanimljive intervjue s ključnim ljudima digitalnog marketinga i podučiti vas – ako znate što treba slušati. Zato vam donosimo naš izbor podcasta o digitalnom marketingu kojima bi svakako trebali dati priliku ako već niste!

This Old Marketing Podcast

Kako pisati o digitalnom marketingu i ne spomenuti Joea Pulizzija? Jednostavno ne ide. Ovaj se podcast naravno bavi sadržajnim marketingom, nove epizode stižu svakoga tjedna i traju oko sat vremena, a voditelji će povremeno odgovarati i na pitanja postavljena putem Twittera uz hashtag #ThisOldMarketing.

Marketing over Coffee

Podcast stvoren da ga slušate upravo uz jutarnju kavu jer se snima u lokalnom kafiću. Namijenjen je svim marketingašima – bilo “tradicionalnim” bilo digitalnim – a nove epizode, koje traju 20-ak minuta, mogu se slušati jednom tjedno. Ovaj podcast donosi i intervjue s veličinama poput Setha Godina, stoga ga nikako ne smijete propustiti.

Jay Today TV

Podcast za one koji zbilja nemaju mnogo vremena: epizode traju 3 do 5 minuta, ali u tih nekoliko minuta donose važne informacije o društvenim mrežama i digitalnom marketingu, a možete ih slušati gotovo svakoga dana.

digital-marketing-podcast-2

The Duct Tape Marketing

Ovaj je podcast usmjeren na malo poduzetništvo i njemu primjerene marketinške ideje i strategije, a donosi mnogo korisnih savjeta i taktika koje će pomoći u poslovanju.

The Content Warfare Podcast

Sam naziv kaže da je riječ o podcastu koji se bavi sadržajnim marketingom, a bazira se na intervjuima sa značajnim predstavnicima i liderima u ovome području. Želite li učiti od najboljih, ovo je mjesto gdje možete početi. Nove epizode stižu svakoga tjedna i traju oko sat vremena.

Digital Marketing Podcast

Jedan od poznatijih podcasta na temu digitalnog marketinga dolazi iz Velike Britanije i možete ga slušati svaka dva tjedna. Uz najnovije vijesti i savjete, donosi i intervjue sa stručnjacima iz digitalnog marketinga, a upoznat će vas i s pojedinim strategijama i tehnikama za koje prije niste znali.

digital-marketing-podcast-1

The Mainframe i Hit Publish

Ova dva podcasta dio su mreže Rainmaker.FM koja objedinjuje razne podcaste na temu digitalnog marketinga. Prvi će vam pomoći u vođenju online poslovanja, dok drugi nudi savjete u vezi digitalnog marketinga kako početnicima tako i onima koji u ovim vodama plivaju već neko vrijeme.

Confessions of a Pink-Haired Marketer

Podcast također u mreži Rainmaker.FM, no izdvojili smo ga jer ga vodi Sonia Simone, stručnjakinja na polju digitalnog i posebno sadržajnog marketinga koja je sudjelovala u osnivanju cijenjenoga Copybloggera. Ništa nećete izgubiti slušate li samo Soniju.

SEO Podcast – Unknown Secrets of Internet Marketing

Jedan od najpopularnijih podcasta o SEO-u i dobro mjesto odakle početi ako tek počinjete učiti ili ako trebate naučiti nešto novo.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga