• 03/26/2015
  • Jasno&Glasno tim

Moćne kuće Igre prijestolja u borbi za digitalni tron

Premda još neko kratko vrijeme nećemo znati koja će moćna kuća iz popularne serije zauzeti Željezno prijestolje, evo nekoliko stvari koje bi ih mogle dovesti do onog digitalnog!

I ovoga proljeća radujemo se zimi koja dolazi! U iščekivanju nove sezone popularne serije Igra prijestolja ne prestajemo razmišljati o tome koga bismo voljeli vidjeti na moćnom prijestolju, čak ni tijekom radnoga vremena. A imamo zaista dobre razloge za to! Ovu seriju već smo prepoznali kao praktičan udžbenik sadržajnog marketinga, a sada smo se osvrnuli na snagu pojedinih pretendenata na krunu te gesla moćnih kuća Sedam kraljevstva doveli u službu digitalnog marketinga!

Kuća Stark: pripremljenost i iskustvo

Stark

Članovi jedne od najpoznatijih kuća Westerosa, Starkovi, vladari Sjevera, ponosni su na svoju dugu povijest. A s godinama, odnosno u ovome slučaju s tisućljećima, dolazi iskustvo. Stoga njihovo obiteljsko geslo glasi “Zima dolazi”.

Što smo naučili?

Prilikom postavljanja strategije digitalnog nastupa važna je analiza okruženja i dugoročno planiranje. To znači i da valja predvidjeti sve potencijalne opasnosti i rizike i pripremiti se na eventualne krizne situacije, a ako do njih dođe – dočekati ih spremno.

Kuća Targaryen: strateško planiranje

Targaryen

Uz moćno oružje koje joj je pripalo obiteljskim naslijeđem, vatru i krv, Daenerys Targaryen odlučna je u naumu da vrati ono što joj pripada, krunu svih Sedam kraljevstva. Njezin cilj prepoznala je i ogromna vojska koja prati svoju khaleesi na dugotrajnom i na trenutke neizvjesnom putovanju, a svakim korakom sve mu je bliže.

Što smo naučili

Iza svakog uspješnog digitalnog nastupa stoji temeljito razrađena strategija s jasno definiranim i mjerljivim ciljevima. Svim elementima digitalnog nastupa, svakim napisanim blog postom, svakim poslanim newsletterom i svakim objavljenim tvitom valja težiti prema istim ciljevima.

Kuća Lannister: pametno budžetiranje

Lannister

Premda im je službeno geslo “Počuj moj riku”, najbogatija među velikim obiteljima, kuća Lannister, poznata je po tome što uvijek plaća svoje dugove. Zlatni lav svima bi mogao poslužiti kao uzor pri planiranju budžeta.

Što smo naučili

Preduvjet uspješnog digitalnog nastupa nije nužno veliki budžet, već njegovo pametno planiranje i raspodjela. Fokusirajte se na svoju ciljanu publiku i prema njoj usmjerite sadržaj – komunikacijom i oglašavanjem.

Kuća Tyrell: promišljenost i kvaliteta

Tyrell

Iza simbola ljupke zlatne ruže na zelenom polju krije se jedna od najbogatijih, ali i najsnažnija vojna sila Sedam kraljevstva. Snaga kuće Tyrell leži u plodnoj zemlji na jugozapadu Westerosa, a njihove riječi koje valja upamtiti glase “Rastemo snažni”.

Što smo naučili

Snaga digitalnog nastupa je u sadržaju iz kojega će niknuti plodovi. Drugim riječima, kvaliteta sadržaja temelj je koji daje snagu svim elementima digitalnog nastupa i gradi dugoročne odnose sa zajednicom postojećih i potencijalnih korisnika. Prilikom produkcije sadržaja fokusirajte se na svoju publiku, njihove želje, interese i potrebe.

Kuća Martell: originalnost i posebnost

Martell

Premda su prisegli vjernost Željeznom prijestolju, članovi kuće Martell donedavno su se trudili držati po strani, na svom sunčanom poluotoku Dorneu. No čini se da im ta strategija nije u potpunosti upalila i našli su se itekako upleteni u Igru prijestolja, vjerni svome glasilu “Nepokoreni, nesavladani, neslomljeni!”

Što smo naučili

Ono što čini iskorak od dobrog digitalnog nastupa prema odličnom je autentičnost i originalnost. No to ne znači da u potrazi za “dosad neviđenom” kampanjom ili “drukčijom” temom treba zaboraviti na globalne trendove i postojeće prakse u svom digitalnom okruženju.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga