• 03/23/2017
 • Jasno&Glasno tim

Micro case: Parking-kampanja za Point Shopping Centar

  Informacija o dobrim mjestima za parkiranje u gradu uvijek vrijedi zlata, zar ne!? Od našega klijenta Point Shopping Centar dobili smo za cilj osmisliti kampanju koja bi utjecala na povećanje prodaje mjesečnog i godišnjeg parkiranja u garaži centra. Uz dobro osmišljen digitalni marketing, rezultati nisu izostali.

  Ideja

  Odlučili smo serijom zanimljivih i komičnih copyja prikazati različite svakodnevne situacije s kojima se susrećemo, a koje nas dovode do ludila u određenim vremenskim uvjetima, poput snijega i kiše (kampanja se odvijala tijekom jeseni i zime). Korisnici su se mogli poistovjetiti sa situacijama, nisu se osjećali spamani “tipičnim” prodajnim postovima na Facebooku, odnosno oglasima. U svijetu u kojemu živimo važno je dobiti brzu, kvalitetnu informaciju koja će, po mogućnosti, odudarati od uobičajenoga, a pritom je vrlo bitno ne pretjerati.

  Izvedba

  Uz nekoliko postova i kreativno osmišljenih kampanja nastojali smo sagledati situaciju na sljedeći način: kako bi naš limeni ljubimac razmišljao kada bi imao ljudske osobine. Drugim riječima, personificirali smo automobile i duhovitim statusima poslali poruku korisnicima da će njihova vozila u garaži biti zaštićena od vlage, padalina i “jesenske depresije”. Sve naše kampanje komunicirali smo, osim putem Facebooka, jednom mjesečno i newsletterom koji je zamišljen tako da prenosi novosti i akcije vezane za Point.

  Rezultati

  Cijela kampanja postigla je na kraju i više nego dobre rezultate. Oglasima smo ostvarili doseg veći od 256 tisuća korisnika, dok su “website clicks” kampanje privukle više od 1550 klikova na ciljanu web stranicu. Istodobno, prodaja mjesečnih i godišnjih karata za parkirališna mjesta u garaži Point porasla je čak 200 posto! Očito, mnogi limeni ljubimci pronašli su svoje sigurno i toplo mjesto u hladnim danima.

  Otkrivamo tajne digitalnog marketinga