• 07/02/2015
  • Jasno&Glasno tim

Male tajne velikih majstora content marketinga

Ako se bavite content marketingom ili društvenim mrežama, sigurno vas zanima što imaju za reći stručnjaci u tom području, a bez sumnje pratite kojeg od njih na Twitteru, Facebooku ili LinkedInu.

Očekivano, oni su vrlo aktivni na društvenim mrežama i redovito pišu blogove, a u nastavku donosimo naš izbor influencera te njihovih citata koji će vas sigurno inspirirati i koristiti vam u svakodnevnom radu!

Joe Pullizzi

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za content marketing, Joe Pulizzi osnivač je Content Marketing Institutea te autor mnogih stručnih publikacija, tekstova i blogova. Prenosimo zanimljivu izjavu iz njegova teksta na LinkedInu:

“People don’t care about you, they care about themselves. Create content that solves customers’ pain points.”

Dan Zarrella

Dan Zarrella nosi titulu “znanstvenika” za društvene medije, a dosad je napisao četiri stručne knjige. Jedan je od ključnih ljudi u razvoju kompanije HubSpot.

“If our messages are the same as everyone else in our space, they will not spread.”

Izvor

Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk, čelnik tvrtke Vaynermedia, već je superstar u svijetu interneta i društvenih mreža. Gary je poznat kao poduzetnik, ulagač, savjetnik, bloger, ali i veliki poznavatelj vina!

“If you write a blog, social media needs to be the gateway drug to your content and site.”

Izvor

Ann Handley

ridiculously-good-content

Ann Handley već je veteranka u području content marketinga i digitalnog sadržaja te autorica bestselera Everybody Writes: Your Go-To Guide to Creating Ridiculously Good Content. Među ostalim, direktorica je za sadržaj u tvrtki MarketingProfs te kolumnistica magazina Enterpreneur.

“Your content needs to be ridiculously good for the audience you are trying to reach: It needs to be empathetic, useful, and inspired.”

Izvor

Doug Kessler

Doug Kessler suosnivač je i šef B2B marketinške agencije Velocity. Područja njegova interesa su content marketing, copywriting, društvene mreže i tehnološki marketing, a o svemu tome redovito tvita.

“All the best work comes from a kernel of truth: a clear, distilled insight into the psychology of the target audience.”

Izvor

Neil Patel

Neil Patel ugledni je stručnjak za digitalni marketing i SEO te suosnivač kompanija KISSmetrics, Crazy Egg i Quick Sprout. Redovito piše za magazine kao što su Inc., Forbes i Fast Company.

“There’s no point creating content for an audience of zero.”

Izvor

Seth Godin

worth-talking-about

Setha Godina uistinu ne treba posebno predstavljati. Autor bestselera Plava krava i Plemena danas nosi titulu jednog od najpoznatijih marketinških gurua i blogera, a njegove misli i izjave redovito se citira i analizira u poslovnim krugovima i vodećim medijima.

“Real content marketing isn’t repurposed advertising, it is making something worth talking about.”

Izvor

Kim Garst

Kim Garst je kolumnistica, poduzetnica, predana tviterašica i definitivno jedna od najpoznatijih osoba u digitalnom biznisu. Autorica je bestselera Will the Real You Please Stand Up.

“The social media landscape is constantly changing, and what worked a year ago may not work today; this is why it is SO important to always be testing and trying new strategies.”

Izvor

Jeff Bullas

Bloger, autor, strateg, predavač, jedan od najpoznatijih stručnjaka u svijetu content marketinga i društvenih mreža – sve to je Jeff Bullas! Njegov popularni blog redovito je izvor korisnih savjeta i trikova za sve one koji su profesionalno vezani uz digitalni sektor.

“The digital door is now where most customers visit you first.”

Izvor

Susanna Gebauer

Osim što je konzultantica, blogerica i stručnjakinja za marketing na društvenim mrežama, Susanna Gebauer je i pokretačica stručnih web stranica exploreB2B i The Social Marketers, na kojima ćete bez sumnje uvijek pronaći nešto korisno.

“Before you can grow followers you need to be worth to be followed.”

Izvor

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga