• 07/30/2014
  • Jasno&Glasno tim

Ljetna playlista za digitalce

Preskočit ćemo dio u kojemu u suštini iznosimo bjelodanu činjenicu o tome koje je trenutačno godišnje doba i odmah se baciti na posao. Neki i dalje rade pa svaki dan trebaju prevaliti put do posla, neki se već brčkaju i guštaju na godišnjem, i tako dalje. Ono što je svima zajedničko jest da trebaju neku svježu popratnu glazbu za raznorazne aktivnosti! Evo naših prijedloga ljetnih hitova za digitalce, uz blagi dodir analognog.

Lust for Youth – Illume

Cijeli novi album donedavno mračnog projekta Lust for Youth može se opisati kao hit do hita uz pokoji mirniji naklon turističkoj tradiciji, a singl Illume, kako mu i samo ime kaže, njegova je najsvjetlija točka u smislu pozitivnih vibracija. Ukratko, radi se o zaraznoj synth pop-stvari koja djeluje kao svojevrsna skandinavska impresija tropske glazbe.

Tirzah – No Romance

No Romance predstavlja pravi biser neobičnog elektroničkog popa s opuštenim beatovima i melodijom koja lako ulazi u uho. Londonskoj glazbenici Tirzah, za koju ćete zasigurno još čuti, ovdje je u pomoć priskočila kolegica Mica Levi iz Micachu and the Shapes, trenutačno možda najpoznatija po glazbi za film Under the Skin.

FKA twigs – Two Weeks

Njezina pjesma Papi Pacify bila je ponajbolji singl prošle godine,  a izvrsna Two Weeks, čini se, obilježit će ovo ljeto. Prvi album FKA twigs konačno izlazi u kolovozu i već je prilično izvjesno da od tog dana neće silaziti s playliste narednih nekoliko mjeseci. Ova mlada Britanka definitivno je zvijezda u nastajanju, a njezin originalan i senzualan zvuk predstavlja trip-hop nove generacije.

HTRK – Blue Sunshine

Ovog je ljeta možda izostao ultimativni lijeni album kakav je bio, primjerice, 936 dua Peaking Lights. Najbliže ovogodišnjem soundtracku za apsolutno prepuštanje ljenčarenju u hladu ili popodnevnom drijemežu vjerojatno je novi album australskog dvojca HTRK koji je, čini se, odlučio eksplicitno izjaviti ljubav dub-glazbi na originalan način.

A Sunny Day in Glasgow – In Love with Useless

I za kraj, jedna obligatorna ljetna stvar s gitarama. Budući da mnogo crpe iz dream pop i shoegaze tradicije, A Sunny Day in Glasgow nipošto nisu tipičan gitaristički bend – njihovi su pop-hitovi zakopani u slojeve buke, ali to ih ne čini ništa manje zaraznima i lijepima. In Love with Useless samo je jedna od odličnih stvari s posljednjeg albuma Sea When Absent.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga