• 03/09/2017
  • Jasno&Glasno tim

Kako smo se vratili u osamdesete

Za dobar blog-post potrebno je truda i inspiracije, a kada on zahtijeva nešto više od pukog pisanja teksta – e, onda stvari uistinu postanu izazovne. To smo dobro naučili tijekom našega malog putovanja u prošlost, kada smo uredski prostor ogrnuli u veselo ruho osamdesetih.

Krajnji cilj naše retro pustolovine bio je stvaranje blog-posta obogaćenog fotografijama koje će čitatelje vratiti u neka prošla vremena i nadamo se da smo u tome uspjeli. Istodobno, u pratećem tekstu zaigrali smo onu dobru staru igru “Što bi bilo, kad bi bilo” i zamislili kako bi izgledala naša svakodnevica na poslu da je Jasno&Glasno nekim slučajem postojao u najluđem od svih desetljeća.

Za pripremu našega projekta bilo je potrebno punih tjedan dana prikupljanja artefakata prošlosti koji su se krili po našim tavanima i skrivenim kutevima domova, a kada smo sve rekvizite skupili na jedno mjesto, počelo je uređivanje ureda. Mislili smo da će nam za to biti potrebno najviše sat vremena, ali prevarili smo se!

Samo “navlačenje” retro ruha potrajalo je pola radnoga dana, a ostatak je otišao na fotografiranje i hvatanje dobrih kadrova. Raspored predmeta, kutevi snimanja i dobro osvjetljenje, samo su dio “sitnica” o kojima je valjalo voditi računa, a ne treba zaboraviti da nakon završetka snimanja slijedi iscrpan posao odabira najboljih fotografija i njihovo uređivanje. Kao šećer za kraj (radnoga dana i samoga posta) osmislili smo i “novi” logotip u stilu osamdesetih!

Naravno, sve to bilo nam je uistinu zabavno iskustvo koje je ispunilo naše kreativne duhove, a posebno nas veseli konačan rezultat. Objavljeni post na Facebooku ostvario je doseg veći od 3100 korisnika, i to bez oglašavanja, dok su se prema Google Analyticsu, korisnici na stranici zadržavali u prosjeku izvanredne 4,33 minute.

Pogledajte u videu kako su izgledale naše pripreme i koje smo sve rekvizite koristili!

 

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga