• 04/13/2017
  • Jasno&Glasno tim

Kako raznovrsne vještine i hobiji čine naš posao boljim

Svatko od nas ima svoje interese, vještine i hobije koji nam uljepšavaju i obogaćuju svakodnevni život te ispunjavaju slobodno vrijeme. Međutim, većina ih može biti iznimno korisna i u radu i uredskom okruženju. Jasno&Glasno tim čine živopisni pojedinci raznovrsnih vještina (zar ste uopće sumnjali?), a nastavku otkrijte kako im one pomažu u profesionalnom životu.

Nakon volontiranja, vrijeme je za pub kviz

U svojim “izvanškolskim” aktivnostima, account menadžerica Ana M. pronalazi inspiraciju za sve online poslove. Volontiranje u Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu pruža joj osjećaj društveno-korisnoga rada te joj pomaže da vidi širu sliku svijeta koju katkad ne uspijeva dobiti u svom dijelu digitalnog ureda. Hodanje po šumama i gorama i rekreativno bavljenje pub kvizovima dio je njezina offline života koji je “tjera” na informiranje i usavršavanje, a bez kojih digitalac nikako ne može egzistirati u online svijetu.

Tko trči, do rezultata stiže

Nakon trčanja isključivo po videoigrama, kreativni direktor Boris prije tri godine izašao je u stvarni svijet i počeo trčati po njemu. Iza sebe ima dva polumaratona i na desetke desetki i manjih otrčanih dionica. Iako u početku skeptičan prema ideji trčanja, danas je najveći obožavatelj tog sporta. Pripremanje za veće utrke traje mjesecima, nekad i godinu dana – baš kao u radu s digitalnim platformama, i ovdje je potrebna odlučnost i posvećenost da se dođe do rezultata.

Dobro oko zlata vrijedi – i pas

Pogled na more neprekidna je inspiracija našem lead dizajneru Dalenu. Ipak, u Zagrebu je miris soli zamijenio šetnjama Sljemenom. Dalenu su velika ljubav gadgeti, pametni telefoni i mobilne aplikacije te redovito voli isprobavati sve što je novo na tom području. Najnovije opcije na Instagramu počinje koristiti isti trenutak kad se pojave, a ima i dobro oko za kadar pa ćete ga često vidjeti kako fotografira. Svoju ljubav prema digitalnim novitetima Dalen svakodnevno koristi kao inspiraciju u radu, a njegova vizualna rješenja uvijek prate najnovije trendove. Dodajmo ipak i da inspiracija ponekad dođe i iz psećeg života njegova ljubimca Oggyja!

Društveni rad inspirira, a ima nešto i u salsi

Account menadžerica Danela vjeruje kako nijedan čovjek nije otok i zato inspiraciju pronalazi sudjelovanjem u radu različitih udruga i lokalnih projekata, ali i u off i online društveno angažiranim idejama. Motivaciju za svakodnevicu te rad pronalazi i u uživanju s prijateljima, a odnedavno pleše i salsu čija je glazba pokreće i pomaže joj da se opusti nakon balansiranja između projekata, klijenata i agencije.

Organizacija je zanat koji se uči

Pored dvoje djece, njihovih aktivnosti i obveza vezanih uz obitelj, community menadžerici Mariji preostaje malo vremena za njezine aktivnosti i upravo zato joj je vrlo bitna dobra organizacija. Prije nego li je zaplivala u digitalne vode bavila se upravo organizacijom u televizijskoj produkciji, a sposobnost organiziranja unosi u svakodnevne aktivnosti u radu s klijentima i upravljanje društvenim mrežama.

‘I’ve seen things…’

Community & content menadžer Tomislav trebao se roditi “in a galaxy far far away” jer fanatično obožava SF u svim njegovim oblicima. Budućnost i futurističke tehnologije teme su o kojima uvijek ima nešto za reći, a ni sam ne zna koliko je puta odgledao Blade Runnera, Aliena, Ratove zvijezda i 2001: Odiseju u svemiru. Ne treba posebno napominjati kako SF knjige i priče “guta”, po nekoliko istodobno. Tomislava stoga previše ne iznenađuju niti čude nove tehnologije, rješenja i trendovi koji se svako malo pojavljuju u dinamičnom digitalnom svijetu i brzo im se prilagođava u svakodnevnom radu. Moderni svijet postao je totalno “cyberpunkerski”, ali on je o svemu tome čitao još kao klinac.

Biti grammar nazi je vrlina

Iako tvrdi da je sve dosadašnje znanje o gramatici i pravopisu usvojila od petog do sedmog razreda osnovne škole zahvaljujući izvrsnoj učiteljici, i dalje smo uvjereni da se ljudi poput community & content menadžerice Suzane jednostavno s tim rode. Dok neki tek proučavaju što su aliteracija, deklinacija i konjugacija, ona poput svakog grammar nazija obožava čitati tekstove pripremljene za digitalne kanale i poput križaljke popunjavati pozicije za malo i veliko slovo te stavljati odgovarajuće kvačice iznad njih. Ne mogu joj promaknuti čak niti najsitnijim slovima ispisani copyji na prezentacijama i bannerima.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga