• 06/29/2017
  • Jasno&Glasno tim

Još 5 ‘malih’ projekata koje obožavamo

Nakon što smo se u jednom od nedavnih blog-postova prisjetili 7 ‘malih’ projekata u kojima smo uživali raditi, vrijeme je da ponovno zavirimo u našu bogatu riznicu radova i nastavimo priču. Pred vama je dodatnih 5 projekata koji su nas motivirali i inspirirali prijašnjih godina i kojih se uvijek rado sjetimo!

Nestle Dessert

Nestle Dessert sjajan je nišni content projekt čiji je cilj promidžba i prodaja čokolade za kuhanje. Kako taj proizvod na domaćem tržištu ima veliku i znatno jeftiniju konkurenciju – pa u njegovoj promidžbi klasično oglašavanje ne bi donijelo željene rezultate – Nestle se uz našu pomoć okrenuo sadržajnom pristupu, odnosno kreiranju platforme putem koje će okupiti i povezati zajednicu slastičara-amatera te komunikacijom s njima predstaviti novi proizvod. Ključno online odredište je web stranica za koju smo osmislili i producirali zanimljiv i koristan sadržaj vezan uz tu omiljenu namirnicu, kao i pripravljanje slastica, a na koju su korisnici postavljali (uploadali) svoje recepte. Za generiranje posjeta webu i svakodnevnu komunikaciju zadužen je društveno-mrežni profil na Facebooku, a za tajne i trikove pripravljanja kolača (Malu školu kuhanja) pobrinula se ambasadorica projekta Ana Ugarković.

T-Blog

T-Blog je utoliko značajan jer je bila riječ o prvom profesionalno osmišljenom i upravljanom online odredištu jednog telekom operatera namijenjenom isključivo poslovnim korisnicima. Temeljem analize potreba i upita postojećih i potencijalnih B2B korisnika, osmislili smo blog, a sadržaj kategorizirali tako da precizno prati i odgovara na potrebe zahtjevnih poslovnih korisnika. Kombinacijom edukativnih i informativnih sadržaja, jezikom razumljivim svima, predstavljali smo usluge koje HT pruža u poslovnom segmentu, poučavali u načinima na koje korisnici mogu unaprijediti, ubrzati i pojednostavniti svoje poslovanje, detektirali nove trendove i stavljanjem u kontekst aktivnosti korisnika, pripremali tržište za njihov dolazak i poslije implementaciju. Osim toga, na T-Blogu smo i predstavili djelatnike kompanije koji su u direktnom kontaktu s korisnicima ili su zaduženi za prodaju inovativnih usluga koje im HT pruža.

3Dmag

Od tiskanog izdanja, koje je svijet ugledalo u siječnju 2008. godine, do posljednjeg 50. broja koji je izašao sredinom 2015., uživali smo raditi filmsko-televizijski magazin 3Dmag, za tada vodećeg hrvatskog kabelskog operatera. S 3Dmagom koji se besplatno distribuirao tisućama korisnika diljem Hrvatske, B.net je popularizirao svoju najvažniju uslugu (televiziju), postao dio svakodnevice korisnika koji su ga preimenovali u “B.netove novine”, a zatim u povijest ušao i kao najdugovječniji iPad magazin na ovim prostorima. Naime, od 2012. do 2015. godine kreirali smo 33 broja 3Dmaga u interaktivnom i multimedijalnom ruhu, distribuirali ga putem Appleova App Storea, a sadržaje iz njega svaki mjesec dodatno dijelili sa zajednicom putem web stranice tvrtke i društvenih mreža.

Pauza za Kit Kat je Pauza za internet

Iako zabavni internetski sadržaji koje mi interno nazivamo “mačke koje sviraju klavir”, a čiji je glavni dom web stranica 9GAG, imaju i imat će veliku publiku, u ostvarivanju digitalnih ciljeva većine tvrtki oni su potpuno beskorisni jer samo skreću pozornost s poruka koje tvrtke pokušavaju odaslati u online prostor. Jedna od rijetkih tvrtki koja je kapitalizirala tu vrstu sadržaja je Nestleov brand čokolada Kit Kit za koji smo 2010. osmislili društveno-mrežnu komunikacijsku strategiju pod motom “Pauza za Kit Kat je Pauza za internet”. Naime, dijelom zahvaljujući tome što su ključne ciljane skupine kojima smo se obraćali odreda mlađi korisnici, dijelom zahvaljujući navikama u konzumaciji tog proizvoda, a dijelom zahvaljujući osnovnom taglineu “Pauza za Kit Kat” na koji se savršeno naslonio digitalni tagline Pauza za internet – dijeljenjem duhovitih i zabavnih sadržaja svaki smo dan korisnicima nudili probrane smiješne i zabavne sadržaje u kojima su mogli uživati dok konzumiraju omiljenu čokoladicu.

Community manager Akademija

Znate da volimo dijeliti svoja znanja s ostatkom zajednice, što će vam potvrditi pretplatnici na naš tjedni newsletter, kao i svi čitatelji naše knjige “Pobijedite internet (ili će internet pobijediti vas)”. Prve pak korake u educiranju budućih digitalnih i društveno-mrežnih menadžera napravili smo zahvaljujući našim kolegama i prijateljima iz osječke tvrtke Mirakul za potrebe koje smo prije pet godina osmislili program Community manager Akademija čiji je cilj u vrli novi društveno-mrežni svijet uvesti nove menadžere i kreatore sadržaja. Od 2012. do danas, kroz 10 Community manager Akademija, u vještinama upravljanja digitalnim kanalima educirali smo više od 1000 predstavnika malih i velikih tvrtki, organizacija, agencija i institucija, a edukacija i njezin sadržaj sustavno se razvijaju i evoluiraju, kao i tržište/industrija kojima se bave.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga