• 03/02/2017
  • Jasno&Glasno tim

Jasno&Glasno: Dobro došli u osamdesete!

Tko ne voli osamdesete!? Mi ih svakako obožavamo, što nije nimalo čudno s obzirom na to da je većina naših kolega ili rođena ili odrasla u “najluđem” od svih desetljeća. Frizure, glazba, filmovi, sav taj neon… Kako nas retro estetika često inspirira, počeli smo razmišljati i o alternativnoj stvarnosti, točnije, alternativnoj prošlosti u kojoj Jasno&Glasno postoji – u osamdesetima! Naravno, i u tom desetljeću bavimo se marketingom i oglašavanjem, premda, iz sasvim razumljivih razloga, bez digitalne komponente. Što sve radimo i kako nam izgleda svakodnevni život na poslu? Zavirite u naš “80’s” ured…

Što nas inspirira?

Kako pronaći svakodnevnu inspiraciju za kreativne ideje? Čitanjem, čitanjem i još malo – čitanjem. S obzirom na to da u osamdesetima nemamo internet, preostaje nam dobri stari papir: knjige, časopisi, bilteni, katalozi…

Korisne informacije provjeravamo u legendarnoj crvenoj knjizi “Tisuću zašto, tisuću zato” i enciklopedijama, a povremeno škicnemo i unutar stranica Stripoteke, Stripa 83 ili Siriusa jer – maštoviti svjetovi uvijek su pouzdan izvor dobrih ideja. Studio nam je pak pouzdan izvor informacija o TV programu i vijestima iz svijeta poznatih, dok uz pomoć Računara pratimo najnovije trendove u svijetu kompjutora i tehnologije (priznajemo, najviše nas zanima hoće li biti novih igara za naš uredski Atari). Mlađi dio naše ekipe obvezno prati magazin ITD jer oni dobro znaju što je cool i što je in.

Što slušamo?

Dobra glazba presudna je za dobru atmosferu, kako u svakodnevnom, tako i u uredskom životu. Jedan sivo-crni boombox ima posebno mjesto u našemu uredu, a s njega trešte što manji, što veći, što domaći, što strani hitovi! Naravno, pomno slažemo uredsku kolekciju audio-kaseta. Poslušajte što je na njima:

O čemu pričamo u pauzama?

U pauzama za ručak i predasima od posla volimo pričati o recentnim pop-kulturnim događajima, a ne treba posebno naglašavati kako obožavamo gledati filmove i serije. Dinastija, Povratak u Eden, Slučajni partneri, Poroci Miamija i Sledge Hammer definitivno su neke od glavnih tema u našem retro-uredu, a često raspravljamo o tome koji je dio Ratova zvijezda najbolji (doduše, “ograničeni” smo samo na originalnu trilogiju). Ponedjeljkom ujutro uz kavu obvezno komentiramo emisiju Nedjeljom popodne od prethodnoga dana i u sebi zavidimo onom jednom kolegi koji je preko vikenda uspio u videoteci posuditi uvijek tražen Povratak u budućnost.

Što koristimo u svakodnevnom radu?

Osim najvećih hitova desetljeća, našim uredom stalno odzvanja i zvuk tipkanja po pisaćoj mašini na kojoj pišemo fakture i ponude.

Papir i olovka su nam pak primarni način bilježenja ideja i kreativnih zamisli, a fiksni telefon ključno sredstvo svakodnevne komunikacije s vanjskim svijetom. Telefon s okruglim brojčanikom, ni manje ni više. Definitivno planiramo nabaviti računalo – ali samo jedno jer nam više od toga i ne treba. Vjerojatno će to biti neka od inačica Appleova Macintosha.

Koje kampanje radimo?

Kako smo veliki ljubitelji slatkoga, najsretniji smo kada nas angažiraju “slatki” klijenti. Upravo smo osvojili pitch za žvakaće gume Tin i Tina, uz koje dolaze sličice na temu glazbe, sporta, kućnih ljubimaca i zanimljivosti iz svijeta. Naš zadatak? Rebranding i kreiranje novih kategorija sličica, uz osmišljavanje albuma za njih. Pravi retro content marketing! Već neko vrijeme radimo i na novom sloganu za Bronhi bombone. Priznajemo, “Lakše se diše” uistinu je teško nadmašiti, ali volimo izazove. U međuvremenu, redizajnirali smo naš službeni logotip koji je sada totalno cool i sasvim u duhu s modernim vremenima!

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga