• 12/04/2013
  • Jasno&Glasno tim

Jasno&Glasno predstavnik Hrvatske u ICMF-u

Krovna svjetska organizacija posvećena promociji content marketinga, sve utjecajnije discipline čija je vrijednost samo u Europi dosegla 20 milijardi dolara godišnje, ima novog člana. Hrvatsku u ICMF-u od sada predstavlja vodeća domaća tvrtka za content marketing – Jasno i Glasno.

Content marketing – kreiranje kvalitetnog, autentičnog i relevantnog sadržaja u svrhu promocije tvrtki i proizvoda i usluga – najbrže je rastuća marketinška disciplina u Europi i svijetu, kojoj po popularnosti i brzini rasta parira samo društveno-mrežno komuniciranje. Već u ovoj godini europsko tržište content marketinga vrijedit će 20 milijardi eura, a u godinama koje dolaze ovaj će segment marketinškog komuniciranja postati najvažniji pojedinačni alat u privlačenju i zadržavanju pažnje korisnika i kupaca.

International Content Marketing Forum (ICMF) međunarodna je organizacija posvećena promociji i prezentaciji brandiranog sadržaja kao važnog dijela ukupnog marketinškog miksa. Okuplja predstavnike nacionalnih udruženja za content marketing i pojedinačne tvrtke iz 18 zemalja svijeta – od Velike Britanije i Sjedinjenih Država do Rusije, Njemačke i Kanade, a od studenog im se pridružila i Hrvatska koju predstavlja Jasno & Glasno, vodeća hrvatska tvrtka za content marketing.

„Zajednički cilj svih članova ICMF-a je razmjena  znanja i iskustava, prepoznavanje najboljih praksi i projekata, povezivanje profesionalaca koji se bave ovom specifičnom granom marketinga i njegovanje najviših profesionalnih i kvalitativnih standarda u kreiranju brandiranog sadržaja“, kazao je Michael Höflich, predsjednik njemačke udruge Forum Corporate Publishinga, najvećeg udruženja za content marketing koje okuplja 108 tvrtki, i dodao kako je na kraju 2013. godine izvjesno da brandirani sadržaj postaje najvažniji marketinški alat današnjice.

google plus_cover-slika-tekst

Već danas korisnici svakodnevno više od četvrtine online vremena posvećuju konzumaciji neke vrste brandiranog sadržaja, a najuspješnije u privlačenju i zadržavanju pažnje korisnika su one tvrtke koje kreiraju sadržaj kakav korisnici žele konzumirati i dijeliti i koje razmišljaju o inovativnim načinima komuniciranja putem različitih uređaja i platformi kojima se korisnici danas služe.

Donedavno su tvrtke morale kreirati desetak sadržaja godišnje, a danas toliko sadržaja kreiraju dnevno. Sadržaj – bez obzira jesu li to blogovi, web stranice, iPad magazini, e-knjige, aplikacije, foto-galerije ili glazbene datoteke – predstavlja ključnu komponentu u svakodnevnoj komunikaciji s korisnicima i ujedno je jedini razlog zbog kojega će korisnici opetovano posjećivati internetska odredišta kompanija i dijeliti njene sadržaje.

„Želimo toplu dobrodošlicu našem 18. članu, Republici Hrvatskoj koju u ICMF-u predstavlja tvrtka Jasno & Glasno, a tvrtki, njezinim zaposlenicima kao i budućim sudionicima iz vaše zemlje i regije, sreću na početku njihovog puta na europska i svjetska tržišta“, pozdravio je u ime ICMF-a ulazak naše zemlje u ovu utjecajnu organizaciju Michael Höflich.

„Jasno i Glasno od svog osnutka naovamo pionir je stvaranja sadržaja na svim postojećim platformama i u stalnoj potrazi za novim načinima koji sadržaju omogućuju da dođe do svog krajnjeg korisnika. Stoga smo iznimno što je naš trud prepoznat i što smo primljeni kao punopravan član ove utjecajne međunarodne organizacije. Članstvo u ICMF-u ćemo iskoristiti za stjecanje novih znanja, povezivanje s tvrtkama u Europi i svijetu, te kao i do sada – za kontinuiranu promociju novih alata i rješenja u području content marketinga“, kazala je Ana Penović, voditeljica odjela za content marketing u Jasno i Glasno.

 

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga