• 10/02/2013
  • Jasno&Glasno tim

Top 5 razloga zbog kojih koristimo HootSuite

Istovremeno vođenje i održavanje različitih društveno-mrežnih računa ponekad može biti prava muka. Log in, log out, koja nam je ono lozinka…  Svatko tko se bavi društvenim mrežama i pod svojim prstima tipka i objavljuje sadržaj za više klijenata istodobno – zna o čemu govorimo!

Zato smo se u Jasno i glasno odlučili za HootSuite. Odličan social media management alat koji omogućuje istovremeno održavanje društveno-mrežnih profila svih vaših klijenata u vrlo preglednom i jednostavnom sučelju. Bilo da se radi o Facebooku, Twitteru, Google+, LinkedInu, Foursquareu…

Najviše ga koristimo kako bi hendlali Twitter profile naših klijenata, a odnedavno s pomoću njega objavljujemo i objave na Google+ mreži, što se pokazalo odličnom opcijom.

Naravno, navike je teško mijenjati, pogotovo nakon što se naviknete na određeni program, postavku ili sučelje, no ako tražite novi social media management alat, provjerite naših top 5 razloga zbog kojih nam je HootSuite zakon!

1. Zato što je pregledan

HootSuite ima dashboard koji je stvarno odlično koncipiran! Pregledan, jednostavan, sve na jednome mjestu. Da ne spominjemo da je alat web-based, stoga nema potrebe za instalacijama – samo zapamtite mail i lozinku i spremni ste za korištenje HootSuitea.

2. Streamovi

Tabovi, tabovi i još tabova! Podesite vaše društveno-mrežne profile kako želite i dodajte željene streamove. Kontrolirajte tko vam je nabacio fav, tko vas je retvitao, tko vam je poslao privatnu poruku.

3. Schedule

Opcija Schedule nije ništa novo na društvenim mrežama, no u HootSuiteu je stvarno odlično razrađena. Primjerice, pokušajte nešto staviti u raspored na Facebooku – svaki put ćete morati odabrati godinu, mjesec, dan, sat i minute. U HootSuiteu sve je već predodređeno na trenutačni datum, a vi ćete morati (u većini slučajeva) odabrati samo sat ili dan. Da ne spominjemo kalendar u kojemu možete pregledati što ste sve vi i vaši timski kolege upisali u raspored.

4. Integracija s gotovo svim društvenim mrežama

O.K., imamo Facebook, Twitter, Google+… No ne okrećite glavu od LinkedIna, YouTubea, Tumblra, MySpacea, Foursquarea, Flickra… Sve ove platforme dostupne su vam iz HootSuitea.

5. Timski rad

Timski rad je zakon! Pogotovo u HootSuiteu. Uz već spomenutu opciju Schedule s pomoću koje možete vidjeti tko je i kada zakazao koju objavu, u svakom streamu vidljivo je i tko je i kada odgovorio na neku objavu ili tvit.

Bonus: RSS , #hashtag streamovi i mobilna verzija

Vodite blog za svog klijenta? Dodajte RSS feed s tog bloga i svaka nova objava automatski će se objaviti na željenoj društvenoj mreži.

Još jedna vrlo korisna stvar je custom stream koji možete koristiti samo za vaše najdraže hashtagove. #yaay 🙂

I naravno – mobilna verzija koja nam je u nekoliko navrata otkrila nekoliko bugova i jednostavno odbila pokazati nove notifikacije koje smo dobili, no svejedno, riječ je o dobroj aplikaciji koja će odraditi posao dok niste za računalom.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga