• 10/09/2013
  • Jasno&Glasno tim

Follow up je važan! Ili kako smo odustali od plesa…

Kao česti posjetitelji Pepermint Twista srijedom i Dolce Vita festivala shvatili smo da je red da malo usavršimo svoje znanje retro plesova. Ništa nismo poduzimali po tom pitanju, samo smo si obećali da na jesen obavezno idemo. Link na plesni tečaj Lindy hopa nam je forvardiran i odveo nas je ravno do stranice za prijavu! Odlično, sve što smo trebali je ispuniti sve, ostaviti podatke (uključujući i e-mail) i čekati datum da se okušamo na plesnom podiju.

Na taj plesni podiji nikad nismo otišli, dijelom i zbog toga što nas nitko nije povratno kontaktirao. Očekivali smo dan prije da će nam se netko javiti mailom i reći kad i gdje se točno vidimo, što moramo ponijeti sa sobom i što nas očekuje. To nismo dobili, ali nam je stigao newsletter od kluba iz kojeg smo iščitali sasvim drugu adresu od one na kojoj se tečaj zapravo održava i u kojem nedostaju osnovne informacije.

Povratni mail je važan. Možda netko tko se bavi plesom podrazumijeva da je jasno što nas očekuje, ali to je kriva pretpostavka. User experience u ovom iskustvu je bio očajan, tapkali smo u mraku s informacijama – imali smo ih vrlo malo, u svakom slučaju nedovoljno. Iako sam povratni mail nije bio jedini razlog zbog kojeg smo odustali, u našoj je odluci igrao važnu ulogu. Na kraju smo se odlučili za drugu školu, a po našoj procjeni barem 30 % ljudi zbog ovog odustane od nečega, poput tečaja Lindy hopa.

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga