• 05/21/2014
  • Jasno&Glasno tim

Događanja uživo i content marketing

Među najznačajnije marketinške trendove za 2014. godinu Adobeov magazin CMO svrstao je i razna offline događanja, susrete uživo i druženja. Jer, pisali su, ”zbog sve većeg broja informacija korisnici odlaze u internetsku anonimnost, stoga im treba dati priliku da s brendom komuniciraju uživo”. Prema izvještaju Content marketing trends 2014., 70 % tvrtki vjeruje kako su događanja uživo efikasna taktika (i to misle četvrtu godinu u nizu). Da su događanja uživo pravi put, navodi i popularni Kissmetrics na svom blog postu o predviđanjima za ovu godinu.

Događanja uživo hit su, između ostalog, i zato što – stvaraju sadržaj. Kako točno, najbolje je objasniti na primjeru našeg događanja Pet.kom na kojemu okupljamo digitalne kreativce. Ovo je sadržaj koji nastaje:

1. Sadržaj uživo

Sadržaj uživo predstavlja ono što se komunicira tijekom samoga događanja, obično pod našim hashtagom #svedigitalno. Tvitovi, fotografije, Instagram, Facebook statusi, Vine videozapisi – sve to nastaje u trenutku samoga događanja. Dio sadržaja dijelimo sami s naših službenih i privatnih računa, a dio podijele naši gosti.

2. Fotogalerija na Facebooku

Dan ili dva poslije na našu službenu Facebook stranicu stavljamo fotogaleriju s događanja, koja sadrži otprilike pedeset do šezdeset fotografija sretnih ljudi. Osim ljudi koji su bili na samome događanju, fotografije vole pogledati i ostali – oni koji nisu bili, prijatelji, slučajni prolaznici.

3. Video s događanja u blog postu

Pet.kom redovito snimamo, a video obično objavljujemo dva do tri dana nakon događanja i to u blog postu na našim stranicama. Traje do pet minuta ili manje, a sažima što se sve zbivalo, odnosno tko je sve sudjelovao.

4. Follow up blog post

Follow up blog post može ići uz video ili zasebno, no bitno je da detaljno sumira sve što se dogodilo, uz poneku izjavu gostiju ili kakav drugi zgodan detalj, primjerice neobjavljenu fotografiju.

5. Ostali sadržaji

Uz nabrojane, za Pet.kom često proizvodimo i razne druge sadržaje. Kada nam je gostovao Vedran Gulin (Vino&Ino), napisali smo blog post Pet stvari koje povezuju Vino i društvene mreže. Na fizičke razglednice koje smo tiskali i dijelili na tom događanju stavili smo QR kod koji je vodio izravno na taj blog post.

Događanje može biti i jednokratno. Kissmetrics sugerira da npr. organizirate radionicu i podijelite svoje znanje s onima koji su možda potencijalni klijenti. I sami često održavamo radionice, i to na Weekend media festivalu. Godine 2010. vodili smo radionicu o društvenim mrežama i community menadžmentu, 2011. o digitalnom identitetu, 2012. o content marketingu. Ove godine ponovno ćemo imati radionicu, i to o content marketingu u praksi. Radionice tako predstavljaju izvrstan način da proizvedete još malo sadržaja i offline i online.

Jedno okupljanje poput Pet.kom ili neke radionice ”proizvedu” nekoliko dana sadržaja vrijednoga dijeljenja i spomena, ali i sadržaja koji stvaraju drugi, što je još važnije.

 

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga