• 06/30/2016
  • Jasno&Glasno tim

Digitalne kampanje i godišnji odmori – je li ta veza moguća?

Uz sva planiranja i dodatne provjere, sigurno vam se nebrojeno puta dogodilo da se stres uvijek nekako uspije uvući tamo gdje ne treba – ubrzava vam puls i ispituje vas jeste li prije pokretanja kampanje i odlaska na godišnji odmor napravili sve kako treba. Jedna od najgledanijih epizoda Ted Talksa je ona u kojoj psihologinja Kelly McGonigal govori upravo o toj bolesti današnjice pa stoga i ne čudi što mnogima srce poskoči kada samo pomisle na godišnji odmor.

Plaža, sunce, more – u ovo doba godine ponovno postaju omiljene riječi. Ovisno o klijentima i segmentu kojim se bave, mnogi zaljubljenici u digitalni marketing s najvećom količinom posla susreću se upravo prije (i poslije) same sezone godišnjih odmora, kada se ujedno i korisnici društvenih mreža polagano uspavljuju i isključuju iz online aktivnosti te prednost daju offline zajednici. Srećom, napredak telekomunikacijske i tehnološke industrije omogućio je da se čak i povremeni hitni poslovi mogu obavljati putem računala ili mobilnoga uređaja, izležavajući se na plaži.

Organizacija i priprema za godišnji odmor

Iako iz iskustva znamo da posao u digitalnome segmentu, a posebice u segmentu communityja gotovo nikada ne spava, ni on ne može biti učinkovit bez pravodobnoga predaha i odmora. Odmor je nužan da biste mogli i dalje učinkovito i kreativno funkcionirati! Prije nego što se zaputite na godišnji odmor i uz smiješak dodate notifikaciju na poslovni mail kako ste neko vrijeme odsutni, pokušajte završiti što je moguće više obveza, odrađujući najprije teže i zahtjevnije zadatke.

Preporučljivo je pripremiti raspored obveza koje još trebate odraditi, kao i onih koje vas čekaju povratkom s odmora. Uz planer ćete se bolje organizirati i posložiti si prioritete, a ujedno i biti opušteniji na odmoru. Ako je moguće, termine godišnjega poželjno je uskladiti s terminima kada su i klijenti na odmoru te s timom dogovoriti raspodjelu posla. Ako vas tijekom ljetnih mjeseci ipak zatekne projekt koji je aktualan u tom razdoblju (kako to često biva), informirajte kolege koji će vas mijenjati o svemu što bi trebali znati.

Što kada odmora nema?

Iako se na prvi pogled mnogima čini da društvene mreže tijekom srpnja i kolovoza redovito odlaze na godišnji odmor, za pojedine sektore nema spavanja niti u srcu turističke sezone. Primjerice, vrijeme odmora najbolje je vrijeme za aktivnosti u digitalnome marketingu turističkih djelatnosti. Svakako je potrebno na vrijeme pripremiti kanale digitalne komunikacije za sezonu, komunicirati sa zainteresiranim gostima i privući ih na određenu lokaciju, no tada ne završava nego tek počinje i sve aktivnija komunikacija. Tri su ključne stvari koje vam u tom trenutku trebaju biti prioritet:

1. Komuniciranje s publikom
Oracleovo istraživanje pokazalo je da korisnici svoj mobitel pregledavaju u prosjeku oko 150 puta dnevno. Bez obzira na to što traju godišnji odmori, korisnici i dalje žele biti informirani. Klasični upiti o tome koju destinaciju odabrati, na kojoj se plaži najbolje provesti ili gdje najpovoljnije objedovati zahtijevaju brzu reakciju i odgovor. Kako bi se to omogućilo, potrebno je voditi aktivnu komunikaciju i prije, i tijekom i nakon ljetovanja.

2. Planiranje aktualnih i interaktivnih objava
Društvene su mreže izvrstan suputnik na putovanju i godišnjemu odmoru pa je stoga bitno praćenje aktualnih događanja poput koncerata, izložbi ili predstava te kreiranje evenata koji će privući korisnike. Već samom činjenicom da se uz kampanje nude relevantne i pouzdane informacije, korisnici će to prepoznati i rado se vraćati na vaše stranice kako bi bili na vrijeme informirani. Ono što će tijekom sezone godišnjih odmora svakako privući korisnike je dijeljenje fotografija vlastitoga odmora na društvenim mrežama, a tome će se posebice posvetiti oni koji sami vole dijeliti informacije o tome gdje su bili i kako su se proveli. Pozovite korisnike da uz određeni hashtag objavljuju fotografske i videosadržaje na vašemu profilu – njih će to zabaviti, a vama omogućiti aktualan sadržaj.

3. Aktivnosti u digitalnome marketingu
Marketinška strategija mora obuhvaćati brojne marketinške kanale kako bi se dosegnulo različite tipove korisnika. Korisnicima je, kako bi se zadržala njihova pozornost i vjernost, uz uslugu udobnoga smještaja i ukusnu gastronomsku ponudu, potrebno osigurati i dodatne pogodnosti. Nakon pripremanja posebne ponude poput, primjerice, korištenja povoljnih usluga wellnessa, potrebno je objaviti ponudu na službenim internetskim stranicama, društvenim mrežama te komunicirati putem newslettera i e-maila. Korisnicima koji traže konkretnu ponudu najbitnije je omogućiti da je ostvare jednostavno i u tek nekoliko klikova. U svakom slučaju, u budžetu za digitalni marketing i u ovome je slučaju potrebno predvidjeti sredstva za promidžbu sadržaja na društvenim mrežama.

4. Opuštenija komunikacija
Ljeto je godišnje doba kada smo opušteniji i sve nam se čini lakše. Neka vaša komunikacija u digitalnom okruženju prati taj tempo. Skratite teme na blogu, pojednostavite sadržaj newslettera, smanjite i dinamiku objava na društvenim mrežama, opustite se u komunikaciji s korisnicima. Imajte na umu da su i vaši korisnici i vaši klijenti također na godišnjem odmoru te da svima treba odmak od posla.

Bez obzira na to koliko volite svoj posao, nemojte zaboraviti da je pravilan odmor važan za obnavljanje tijela, reducira stres i poboljšava zdravlje. Na odmoru biste trebali povratiti izgubljenu energiju te se na posao vratiti svježi. Uostalom, uz sva moderna tehnološka čuda, doista nema mjesta panici i stresu jer uvijek možete biti dostupni za sve hitne i izvanredne situacije, pregledati poruke, cliping i portale. Ako stignete, možete se i sami chekirati u omiljenim restoranima i objavljivati fotografije s odmora. Tehnologija na godišnjemu odmoru ne treba biti opterećenje nego olakšanje!

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga