• 08/17/2017
  • Jasno&Glasno tim

6 neizbježnih alata naše digitalne agencije

Broj softverskih alata koji vam danas mogu unaprijediti poslovanje je toliko velik da bi bilo smiješno ne iskoristiti sve prednosti koje pruža. Neki od tih alata se plaćaju, dio njih je besplatan no u svakom od njih naći ćete dobrodošlu pomoć. Set alata kojima se služimo je raznovrstan, pa predstavljamo samo neke od njih:

Trello

Trello je project management softver koji ima izvrsnu besplatnu verziju, uz mogućnost nadoplate za dodatne mogućnosti. No osnovna je verzija u našem slučaju još uvijek dovoljna za sve. Trellom se služimo za project management kada radimo web stranice, a kako bi imali jasan pregled u kojoj smo fazi s čim i kako napredujemo. No osim kod izrade web stranica Trello nam kod nekih projekata služi kao content kalendar – tu zapravo naši contentaši biraju softver s kojim više vole raditi, a Trello je često na prvom mjestu. Svakako pročitajte i naš post 10 razloga zašto volimo Trello, ako želite znati više.

Asana

Iako obožavam koristiti Trello kada radimo web projekte, moj izbor content kalendara je Asana. No osim za rasporede poput spomenutog Asani to nije primarna svrha. Ona je tu da nam svakodnevno kaže koji nas zadaci čekaju kod pojedinog klijenta, upozori na rokove i OCD-jevski precizno da cijelu sliku stanja na digitalnom terenu. Važna je i kada treba našem produkcijskom timu dati zadatak – npr. napraviti video za Facebook, infografiku za blog post, vizuale za oglasne kampanje. Uz Asanu jednostavno je izbjeći situaciju u kojoj svi dolaze produkciji i istovremeno traže da se proizvede 7 različitih stvari. I Asana je u osnovnoj verziji besplatna.

HootSuite

HootSuite koristimo još od kolovoza 2012.! Riječ je o alatu za pomoć vođenja više društvenih mreža za više klijenata. Orijentiran je prema timovima i idealan je za agenciju poput naše. Podržava scheduliranje postova i sve društvene mreže na kojima radimo (neke bolje, neke malo slabije). Pročitajte i Top 5 razloga zašto koristimo HootSuite.

Toggl

Toggl je fantastičan alat koji mjeri vrijeme provedeno na pojedinom zadatku. Iznimno je koristan za optimizaciju vremena i jasniji pregled situacije. Pokazuje nam točno koliko vremena smo potrošili na određenog klijenta odnosno zadatak unutar projekta. Sve to izražava ne samo u satima već i u konkretnim financijskim iznosima. Osim sati nedavno je dobio i dodatne mogućnosti koje će vam pokazati profitabilnost po klijentu odnosno zaposleniku, što se kao opcija dodatno plaća. Za agencijsko poslovanje jako važan alat.

Google Sheets

Još uvijek najčešće korišten alat za izradu social media kalendara. Jednostavan, kolaborativan, besplatan. Osim za SMK, odličan je i za sva slična grupiranja podataka.

Invisionapp

Invisionapp još je jedan alat koji koristimo kod izrade web stranice, a riječ je o, kako i sami pišu, design driven projekt managementu. Prijedloge dizajna uz ovaj je alat moguće učiniti interaktivnima i pokazati ne samo kako nešto vizualno izgleda već i kako će raditi u stvarnom svijetu. Alat je naravno koloborativan i podržava timski rad, što je danas i neki default. Ono što još svakako treba istaknuti, ne samo kod Invisonappa, već i kod Trella i Toggla, jesu njihovi izvrsni blogovi koji vam baš poput samog softvera mogu unaprijediti poslovanje.

Ako želite da vas ubacimo u našu Asanu, Trello ili neki drugi od alata, navratite na kavu, rado ćemo vam pomoći!

Otkrivamo tajne digitalnog marketinga